Rundll32.exe virüs müdür?

dutyd

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, sistemimde rundll32'den 2 tane gözüküyor. Bu bir virüs mü?

Rundll32.exe bir virüs mü? Hayır öyle değil. Gerçek rundll32.exe dosyası "Windows host işlemi" olarak adlandırılan güvenli bir Microsoft Windows sistem işlemidir.
Kaynak:Rundll32.exe nedir?.

Alıntıdır.

Windows'a ait bir uygulama ama sizin kullanıcıdan çıkan dosya olabilir. Windows'un olduğu için SYSTEM'de olması normal ama EFE'de olması normal mi bilmiyorum. Bence bir virüs taraması yapın. Tamamen farklı PID'leri var çünkü. Bilemedim.

Hocam 2 sininde dosya konumu aynı.

Bir de 2 tane olması garip geldi bana.

Merhaba arkadaşlar, sistemimde rundll32'den 2 tane gözüküyor. Bu bir virüs mü?

Eki Görüntüle 903505

Rundll32.exe işletim sistemi dosyasıdır. Programları çalıştırmak için olan bir hizmettir. System veya kullanıcı adı olarak gözükebilir. Sorun şudur ki bazı virüsler kendini sistem dosyası olarak gösterebiliyor. Bir virüs taraması yapın endişe ediyorsanız.

Hocam 2 sininde dosya konumu aynı.

Eki Görüntüle 903526

Bir de 2 tane olması garip geldi bana.

Dediğim gibi ben de pek bilmiyorum ama aynı dosyaysa neden PID'ler farklı? Daha bilgili bir arkadaş yazsa daha iyi olur bence.

Hocam peki neden birisi SYSTEM diğeri EFE? Ayrıca neden Process ID'leri farklı?

Dediğim gibi ben de pek bilmiyorum ama aynı dosyaysa neden pıd'ler farklı? Daha bilgili bir arkadaş yazsa daha iyi olur bence.

Hocam peki neden birisi System diğeri Efe? Ayrıca neden process ID'leri farklı?

Kim varki bilgili olan daha önceden Kaspersky ile taradım temiz çıkmıştı.

Dediğim gibi ben de pek bilmiyorum ama aynı dosyaysa neden pıd'ler farklı? Daha bilgili bir arkadaş yazsa daha iyi olur bence.

Hocam peki neden birisi System diğeri Efe? Ayrıca neden process ID'leri farklı?

Evet bir garip bende de var ama bendeki System.

Bir virüs taraması yapsa iyi olur arkadaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…