Sadece bir tane Microsoft Store uygulamam (Spotify) var. Ama arka planda 3 tane runtime broker çalışıyor. Sanırım yanlış bilgi.
Hocam Alıntı oldugunu belirttim
Webteknodan aldığım alıntı ise şu
Runtime Broker, her zaman arka planda çalışıyor olsa da aktifliği evrensel uygulamaların çalışmasıyla başlıyor. Dolayısıyla herhangi bir uygulama çalışmıyorken Runtime Broker'ın bellek ve CPU kullanımı
oldukça az ancak evrensel uygulamaların çalışmaya başlamasıyla kullanım oranları
fazlasıyla yükselebiliyor.
Runtime Broker henüz aktif değilken fazlasıyla düşük bellek kullanımı profiline sahip. Evrensel uygulamalar çalışmıyorken Runtime Broker maksimum
20 ila 40 MB bellek kullanıyor. Evrensel uygulamaların çalıştırılması ile birlikte
500 ila 700 MB arasında bellek kullanımı görülebiliyor. Tüm evrensel uygulamalar kapatıldığında ise Runtime Broker yeniden deaktif olacağı için bellek kullanımı da düşüyor.
çözümü ise webteknodan aldığım alıntıya göre şu
Runtime Broker’ın olması gerektiğinden fazla CPU ve bellek kullanmasının sebeplerinden biri, Windows 10’un yeni güncellenmesinden sonra gelen otomatik öneriler olabiliyor. Eğer Windows 10’u yeni güncellediyseniz ya da Windows 10 işletim sistemini ilk defa yüklediyseniz, işletim sistemi sizlere bazı öneriler sunabiliyor. Bu önerileri sunarken de Runtime Broker sürekli şekilde aktif olarak arka planda çalışıyor.
Bu önerileri kapatmak için
Ayarlar > Sistem > Bildirimler ve eylemler kısmına gidin ve “Windows kullanırken ipuçları, bilgiler ve öneriler alın” seçeneğinin tikini kaldırın. Eğer bunu yaptıktan sonra yüksek işlemci kullanımı sorunu düzelmediyse, yüklediğiniz bir program doğru çalışmıyordur. Sorunun kaynağı olan programı bulun ve silip yeniden yükleyin.