Rusça mı Fransızca mı öğrenilmeli?

Haklısınız, Avrupa'da Fransa birçok yerde konuşuluyor. Kanada'da bile.

Öyle yapmayı planlıyorum hocam, teşekkürler yorumunuz için.
Hocam üstte ki alttakini tutmamış yanlız

Hocam üstte ki alttakini tutmamış yanlız
Ben Rusçayı biraz da eğlence için öğrenmek istiyorum hocam. Tatile gittiğimde çoğu Rus insan ingilizce bilmiyor ve ruski ruski diyorlar. Deli gibi eğleniyorlar fakat ortak bir dilimiz olmadığı için hiçbir şeye dahil olamıyorum. Bu söylediğim iki dili de öğrenmeyi çok istiyorum fakat önceliğime karar veremedim, başta dediğim gibi.

Hocam o zaman önceliği Rusça'ya verin daha sonra Fransızca öğrenebilirsiniz.

Bana sorarsan Almanca öğren Almanya'da iş imkanı vs bulursan Almanca daha çok işe yarar. Bu bu iki dilden daha önce öğrenilmesi taraftarıyım.

Bana sorarsan Almanca öğren Almanya'da iş imkanı vs bulursan Almanca daha çok işe yarar. Bu bu iki dilden daha önce öğrenilmesi taraftarıyım.
Oradaki Türk kitlesinden dolayı Almancaya ilgim neredeyse sıfıra indi hocam maalesef.

Rusça. Ben sırf csgo oynadığım için öğrendim.
Rus kızlarla konuşma ile kesinlikle (!) alakası yok(!)tur.

Planın nereye yonelikse o dili öğren. Hepsinden önce ingilizce öğrenmen gerekiyor zaten, İngilizce öğrenmeden bu dillere girme. Türkiye ve çevresinde duracaksan Rusça Fransızca 'ya gore daha etkili. Avrupa ve amerikaya gideceksen fransizca daha onemli.

Çok teşekkür ederim hocam. Aklıma bir soru daha takılmıştı. Her gün 1,5 saatlik çalışmayla Fransızca veya Rusça 1,5 yılda öğrenilebilme şansı var mı? Böyle bir şey mümkün mü?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…