Monitörüm 60 Hz ancak onunla alakalı olmadığını anlayabiliyorum. 60 FPS üstü değerler görüyorum. Ancak bir kasma hissiyatı var. Sert geçiş olmasını istiyorum. Yani kasma yerine. Monitör, OC ile 75 Hz 1280x1024'e çıkardım. Fark eden bir şey yok.
FPS değerlerine nereden bakıyorsunuz? Çünkü saniyelik FPS düşmesi gibi olaylar vardır. Bazı uygulamalar bunları göstermiyor. O yüzden siz FPS düşmedi zannediyorsunuz ama o anlık olarak düşüp tekrar artıyor.
FPS değerlerine nereden bakıyorsunuz? Çünkü saniyelik FPS düşmesi gibi olaylar vardır. Bazı uygulamalar bunları göstermiyor. O yüzden siz FPS düşmedi zannediyorsunuz ama o anlık olarak düşüp tekrar artıyor.
Rust hiç oynamadım fakat bulunduğunu düşünüyorum.
Hocam Vsync fpsinizi monitörünüzün hertz ine sabitliyor garip gelmiş olabilir. Şahsen valorant da ben de 150 fps almama rağmen akıcı değilmiş gibi gösteriyor fakat vsync açınca düzeliyor. Eğer düzelmedi ise bir şey daha söyleyeceğim
Monitöründe FreeSync var mı ondan galiba bende de Forza Horizon 4 de oluyor fakat monitörümde FreeSync yok normal V-Sync ile oynamak zorundayım. Kasma hissiyatına kırılmalar sebebiyet veriyor V-Sync açınca da gecikme oluşuyor fakat kırılmalar gidiyor.
Monitöründe FreeSync var mı ondan galiba bende de Forza Horizon 4 de oluyor fakat monitörümde FreeSync yok normal V-Sync ile oynamak zorundayım. Kasma hissiyatına kırılmalar sebebiyet veriyor V-Sync açınca da gecikme oluşuyor fakat kırılmalar gidiyor.
Monitöründe FreeSync olması gerek gecikme olmaması için FreeSync var ise kasma hissiyatı da olmaz gecikme de olmaz ekranda kırılma da ama yoksa FPS yükek iken çok kırılma olacaktır bu da kasma hissiyatı verecektir onun dışında V-Sync ile oynamak zorundasın kasma hissiyatı istemiyorsan fakat Rust da gecikme kendini çok belli eder V-Sync açıp oyun içinde FPS sabitleyici gibi bir şey var ise FPS'i de 59'a sabitlersen gecikme olmaz kırılma da kasma hissiyatı da.
Windows arama yerine aygıt yöneticisi yazın ve açın monitörler kısmında ki tiki kaldırın monitörünüz gözükecektir ona sağ tıklayın ve sürücü yerine gelip sürücüyü güncelleştir deyip otomatik olarak araya basın (üstteki). Bir arkadaşım sorununu böyle çözmüştü hatırladığım kadarıyla.