Rust nasıl bir oyun?

Arkadaşlar Rust almak istiyorum ancak oyunu bilmiyorum. Ve arkadaşım da yok. Oyunu bana anlatabilecek var mı? Ve Türk serverları falan var mı?

Ben aldım oyunu arkadaşlar ısrar etti falan. Oynayamadım vallaha ne yalan söyleyeyim. Açık dünya tarzı Battle royale ve Minecraft karışım gibi diyebiliriz. Ben ilk başta bayağı heveslendim. Ama hiç sarmadı ya da bana uymadı bilmiyorum.

Rust oynamadım ama oynayan arkadaşlarımdan anladığım kadarıyla birlikte oynayabileceğiniz arkadaşın yoksa oyundan hiç zevk alamazsın. İkincisi oyun sürekli aynı aşamaları tekrar ediyor (kasıl,base yap,raid ye,kasıl,base yap....)

Arkadaşlarınız yoksa insanlar üzerinizden geçinmeye başlıyor ve küfür etmekten başka hiçbir seçeneğiniz olmuyor. Ancak 5 kişi takım bulursanız istediğiniz gibi insanları patlatabilir ve ilkel ama eğlenceli silahlarıyla PvP'ye dahil olabilirsiniz. Oyunun savaş mekanikleri çok hoş tasarlanmış ancak kazanmakta var kaybetmekte.

Arkadaşlar Rust almak istiyorum ancak oyunu bilmiyorum. Ve arkadaşım da yok. Oyunu bana anlatabilecek var mı? Ve Türk serverları falan var mı?
Hocam oyunu anlatmak uzunda ben şunu söyleyeyim. 7-8 saat oynadım ev falan yaptım modlu sunucuydu. Oyundan çıktım girdiğimde ise hiç bir şey yoktu. Anında patlatıyorlar nerdeyse her oyuna çık gir yaptığında gene aynı şeyleri tekrar odun kes, farm yap, silah bul gibi tekrar etmen lazım ben sevmedim açıkçası. Tek kişiysen eğer.

Oyunun temel mantığı kendine bir base kurup diğer oyuncuların baselerini patlatma üzerinedir. Oyunda yeni oyuncularla eksi oyuncular arasında dengeyi sağlamak için wipe sistemi bulunur. Wipe tarihi sunucudan sunucuya değişmekle birlikte genellikle haftada bir veya ayda bir sunucu haritasının tamamen temizlenip 0 dan yeniden başlaması anlamına gelir. Öncelikle oyunu öğrenmek için resmi olmayan ve tenha olan sunucularda oynayıp base kurma ve loot yapma (silah, patlayıcı bulma öğrenme vb.) mantığını öğrenmeni tavsiye ederim. Sonrasında eğer tek kişiysen takım kurmanın yasak olduğu sunucularlar var. Oyuna girdiğinde sunucu arama kısmına "SOLO ONLY" yazıp çıkan sunuculardan herhangi birinde oynayabilirsiniz. Bir de sunucuya girmeden önce en son ne zaman wipe yemiş ona bakman gerek yoksa bir ton emek verip ertesi gün elin boş bulabilirsin kendini. Bu sunucunun isminin hemen altında yazar. Gireceğin sunucunun en çok 1 gün önce wipe yemiş olmasına dikkat et yoksa sen daha oduna balta vurmaya başlamadan keleşlerle taranabilirsin. Türk sunucuları bulmanızda mümkün hatta biraz araştırmayla bazı Türk sunucularının Discord sunucularına girip oyunu oynayacak arkadaş bulabilirsiniz. Şahsen ben Rust'ı haftalık wipe'ı olan sunucularda ayda 1 kez 1 hafta boyunca oyunayıp hevesimi alıyorum. Diğer her şeyden uzaklaşmak da iyi geliyor. Tenha sunucularda oynayıp kafa dinlemek gibisi yok. Sonuç olarak oynamanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı