Rust nasıl oynanır?

Salinabugabuup

Centipat
Rus'ta 2 gün önce başladım. Adımbaşı ölüyorum. Oyun başı zar zor taştan bir base yapmayı başarabiliyorum ama gerisi yok. Yol lootu yapayım desem her yer adam kaynıyor. O kadar uğraşıp topluyorum bir şeyler kafama silahla sıkıyorlar direk. Biri tavsiye verebilir mi? Oyun başı silah bulmanın bir yolu var mı? Çünkü silahsız olacak gibi değil. Solo serverde oynuyorum. Şu an 120 kişi var. Hem oynamak istiyorum hem de hiçbir şey yapamıyorum sinirlerim bozuldu iyice. Oyun da güzel gibi duruyor aslında.

Düzenleme: Yolda güzel bir silahla zırh buldum. Sora biri beni öldürdü. Alt F4 basıp çıktım bir daha girmem herhalde. Katlanılacak gibi değil kimse indirmesin.

Youtubeda eğitici videolar var,buradan anlatırsak anlamanız biraz zor olabilir. Çünkü oyunun bazı teknikleri cidden zor. Siz eğitsel video izleyin rust ile alakalı.

3 kişi olmamıza rağmen 200 kişilik sunucularda zorlanıyorduk. Alışana kadar 2X 3X 5X sunucularda oyna. Duo bulsan daha iyi olur tek başına çekilecek oyun değil eğlenemezsin. İlk oynadığımda abartısız 7 8 saat base atamamıştım.

Oyun Minecraft gibi değil, emek ve sabır gerekiyor. He bir de ekip, tek başına oynarsan sarmaz ve sıkılırsın. Ölme işine gelince ileride sende senin gibi adamları öldüreceksin ve onların lootunu alacaksan çok takma kafana. Bir de iyi silah ve zırh dediğin şeyler büyük ihtimalle çok dandik ekipmanlar. Şu ana kadar yapıp öldüğün her şeyi tekrar yapman birkaç dakikanı alır çok üzülme o yüzden. Sana tavsiyem bir ekip bul veya YouTube'da sensei Rust diye bir kanal var Türkçe ben çok severek izlerim ve 1 2 tane öğretici videosu da var. Onu izleyerek öğren. Direkt gireyim oynayayım diye bir şey yok. Bu oyun sağlam mental isteyen bir oyun eğer öyle değilsen ve oyunu yeni aldıysan hemen iade et paran çöp olmasın.

Bu oyun tek oynanacak bir oyun değil. Oyuncular sanki dağdaki komando misali adam vuruyor. Arkadaş grubunuz varsa biri taş tahta toplarken birisi başka şeyler bulmaya çalışmalı ancak o şekil item üretir toplarsınız. Tek başınıza çok çok zor.

Türk Rust toplulukları var klanlar vs. var onlara katılırsanız büyük ihtimal ilk güven sağlamanızı beklerler ardından sizi baselerine alırlar yardım ederler gerekirse silah gerekirse eşya yardımı yaparlar ama dakika başı klan değiştirirseniz insanlar bir süre sonra size güvenmez. Ek olarak oynayan bir arkadaşınız varsa beraber dolaşmanızı öneririm 2 kişi olursanız daha rahat gezersiniz.

Aslında sıkılmadım ve tek oynayabilirim diye düşünüyorum. İki günde oyunu 10 saat falan oynadım. Bugün de bir şans vereceğim belki Duo için arkadaş bulabllirim. Ama anlattığım gibi oyun başı gelişmek imkansız. Elimde bir silah olmadığı sürece ne yol lootu toplarım ne de kaynak toplarım. İmkânı yok. Oyun başı bir gelişsem devamı gelecek gibi hissediyorum. Kimse de merhamet etmiyor elimde bir taş bir meşaleyle koşuyorum silahlı adamlar 5 saat zevkine beni kovalıyor.

YouTube'da eğitici videolar var, buradan anlatırsak anlamanız biraz zor olabilir. Çünkü oyunun bazı teknikleri cidden zor. Siz eğitsel video izleyin Rust ile alakalı.

Eğitici videolardan birkaçını izledim de hepsi boş serverda anlatıyor. Ben oynarken adımbaşı vuruluyorum. Kanal önerir misiniz?

İyi de ben teksem diğerleri de tek. Mantıken herkes zorlanmalı. Bir de şöyle noob serverları var mı? Yeni başlayanlar için falan.

Sensei Rust izle epey şey öğrenirsin. Ayrıyeten oyunda wipe diye bir şey var belirli bir süre sonra tüm sunucu sıfırlanır ve herkes baştan başlar. Anladığım kadarıyla siz o sunucunun ortasında giriş yapmışsınız o yüzden herkeste silah var sizde yok ve olamazda. Silah bulmak şansınız yaver giderse çok kolay gitmezse çok zor bir şey. Oyunu hiç bilmediğiniz için bir fare gibi oynamalısın. Etrafına hakim olmalı ve mümkün olduğunca silahlı adamlardan kaçmalısın. Silahın olana dek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…