Rust oynamak için RAM yükseltmek gerekli mi?

İşletim sistemi
Windows 11

semihkzk

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
8gb ddr4
SSD veya HDD modeli
512
Ekran kartı
amd radeon graphics
İşlemci
ryzen 5500 u
Rust oynamak istiyorum fakat sistemim yeterli mi bilmiyorum. RAM yükseltsem rahatça oynayabilir miyim?
Sistemim 2.1GHz

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM yükseltsem peki 16 ya da 32 yapsam

Bir de nasıl bir RAM takmalıyım RAM takarken dikkat etmem gereken noktalar neler

16 GB yeter RAM soketleri açın RAM'ler soketin bir tarafı büyük bir tarafı daha küçük oluyor ona dikkat edin onun dışında takabilrsiniz.

RAM yükseltsem peki 16 ya da 32 yapsam.

Bir de nasıl bir RAM takmalıyım RAM takarken dikkat etmem gereken noktalar neler.

Sisteminiz APU yani dahili ekran kartlı bir sistem olduğu için RAM'in çift kanal çalışması daha avantajlı olur. Bir 8 GB RAM daha takarsanız daha iyi olur.

Evet RAM yükseltmeniz faydalı olur, yeni alacağınız RAM ve diğer RAM frekansları aynı olmalıdır.

Son düzenleme:
16 GB yeter RAM soketleri açın RAM'ler soketin bir tarafı büyük bir tarafı daha küçük oluyor ona dikkat edin onun dışında takabilrsin

Evet RAM yükseltmeniz faydalı olur, yeni alacağınız RAM ve diğer RAM frekansları aynı olmalıdır
cpu z den bilgileri attım hangi ram öneriniz var mı

En az 16GB şart oldu artık Rust için. Hatta 16 ile oynarken 1-2 gb boş alan kalıyor, bazı yerlerde ufak droplar yaşanabiliyor ama can sıkıcı olmuyorlar. İyi bir SSD ile iyi gider.
ssd im NVMe ssd 512 gb yeterli mi

Sisteminiz APU yani dahili ekran kartlı bir sistem olduğu için RAM'in çift kanal çalışması daha avantajlı olur. Bir 8 GB RAM daha takarsanız daha iyi olur.
şuan 4 4 çift kanal toplam 8

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…