Rust oyun içi ayarlar

Barış Uysal

Kilopat
Daha fazla  
Sistemim aşağıdaki gibi; benim öğrenmek istediğim şey bu videoda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Adamın yaptığı ayarlamaların ne işe yaradığı ve bu özelliklerdeki bir bilgisayar ile hangi seçenektekileri uygulamam daha mantıklı olacaktır. Bu ayarları kullanmamdaki amaç F1'e basıp konsolu açtıktan sonra FPS. Limit 144 deyip normalde kapatıyordum FPS limitini ancak Max 114 civarı seyrediyor. Bu ayarlar sayesinde biraz daha iş yükünü azaltıp bilgisayara kalıcı zarar vermeden oyunu daha akıcı ve daha düzgün şekilde oynayışımı ve grafiklerimi çok baltalamadan(grafikte karanlıkta adam görememek gibi bir problemim var O, menzil en ful de görebileceğim insanları görecek şekilde olması ve ekran bulanıklığı görüşümü bozuyor onun dışında ayarlara pek itirazım yok. ) Alabileceğim maksimum FPS'den yararlanıp 144 Hertz monitörümün avantajını kullanabilmem.
Konu hakkında bilgisi olan var ise ayriyeten yardımcı olmasını rica edeceğim. Videodaki youtuber'ın söylediklerini algılamakta okadar iyi olmadığım için çeviride yardımcı olabilecek biri var ise sevinirim.
Sistemim:

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u son sürüme güncellemenin fps artırdığını söylüyor. Daha sonra config dosyalarını paylaşıyor ama ben kullanmanızı tavsiye etmem. Onun yerine ayarları deneyerek bulmanız daha sağlıklı olur. Başlangıç olarak gölgeleri kısın, gölgeler gözle görülür fps artışı sağlıyor. Bulanıklık istemiyorsanız motion blur gibi ayarları kapatın. Dokuları ortaya çekin. Su kalitesi gibi çok önemli olmayan ayarları düşürün. Aldığınız değerlere göre deneyerek yapmanız lazım ben ya da videodaki adam sizin düşük ayarlarda mı orta ayarlarda mı 144 fps alacağınızı bilemez. Kademe kademe azaltarak doğru değerleri bulun.

-force-d3d11-no-singlethreaded -force-driver-type-warp -force-gfx-direct
-cpuCount=x -exThreads=2x -high (Burada çekirdek sayınıza göre ayarlıyoruz. İşlemci modelinize göre webte bakarsınız.)
-high -maxMem=x -malloc=system -force-feature-level-11-0 -winxp (Burada maxmem kısmına oyuna ayrılmasını istediğiniz ram miktarını giriyorsunuz.)

Burdaki değerleri Steam/Başlangıç ayarlarına tek tek deneyerek ekleyin. Direkt kopyalayıp yapıştırmayın tek tek deneyin. Mesela - high kodu oyunda işlemciye öncelik tanır kopyala yapıştır yaparsanız ve işlemci ısınmaya başlarsa hangi koddan kaynaklı anlayamazsınız.
Shadow Cascades, sharpen gibi ayrıntılı ayarları da es geçmeyin bazıları performansı hiç etkilemez bazıları ciddi fps artırır. Güç ayarlarından yüksek performans seçmeyi, Radeon/Geforce üzerinden ayarları performansa çekmeyi unutmayın. Arkaplanda çalışan programları kapatın. Bu ayarlara rağmen 144'e ulaşamazsanız görünüşten feragat edip çözünürlüğü düşürerek ciddi miktarda fps artışı sağlayabilirsiniz. Hala istediğiniz değerlere ulaşamadıysanız min. işlemci kullanımını %100'e çekmeyi, oyun içi Steam arayüzünü kapatmayı, OC veya UV yapmayı (bilmiyorsanız kendiniz kurcalamayın, bu konu için bir başlık açarak bilgili arkadaşlardan yardım alın sıcaklık değerleri haddinden fazla artabilir veya voltaj yüzünden parçalara zarar verebilirsiniz.) Fps'i etkilemez ama daha stabil bir oyun için bilgisayarı(mesela temp klasörünü) temiz tutun. Sabit 120 fps, 120-160 arasında sürekli dalgalanan fps'ten daha iyidir unutmayın. Sıcaklık fazla ise işlemci kendini kısabilir oyun içi değerleri Afterburner ile kontrol edin, ekran görüntüsü atarsanız ben de yorumlayabilirim.

Son olarak yanlışlarım varsa mazur görün işyerimde telefondan yazıyorum. Merak ettiğiniz başka bir şey olursa sorabilirsiniz fırsat buldukça cevap veririm.

Son düzenleme:
@Lochart
Sizinle boş bir zamanınızda teamviewer ile bağlanarak yada Discord aracılığıyla bu dediğiniz ayarları düzgünce yapabilirmiyiz pek algılayabildiğimi söyleyemiyeceğim dediğiniz ayarların bazılarını. Ve test deneme yanılma konusu hakkında pek iyi olduğumu söyleyemiyeceğim. Birde şöyle bir şey var Güç seçeneklerinden işlemci kullanımını %100 yapınca işlemci 70 derecenin üstüne çıkıp bilgisayarımı kapattı tahminen. Kasa açılmıyordu anakart elektriğini kesmeden(power supply kapatıp güç düğmesine bastım). Sonra açıldı. Yardımınızı esirgemezseniz sevinirim. Aşağıdaki konuda da sorunumu izah ettim Witcher 3 de oldu.

Maalesef bugün olmaz ama yarın fırsat bulursam bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…