Windows'u son sürüme güncellemenin fps artırdığını söylüyor. Daha sonra config dosyalarını paylaşıyor ama ben kullanmanızı tavsiye etmem. Onun yerine ayarları deneyerek bulmanız daha sağlıklı olur. Başlangıç olarak gölgeleri kısın, gölgeler gözle görülür fps artışı sağlıyor. Bulanıklık istemiyorsanız motion blur gibi ayarları kapatın. Dokuları ortaya çekin. Su kalitesi gibi çok önemli olmayan ayarları düşürün. Aldığınız değerlere göre deneyerek yapmanız lazım ben ya da videodaki adam sizin düşük ayarlarda mı orta ayarlarda mı 144 fps alacağınızı bilemez. Kademe kademe azaltarak doğru değerleri bulun.
-force-d3d11-no-singlethreaded -force-driver-type-warp -force-gfx-direct
-cpuCount=x -exThreads=2x -high (Burada çekirdek sayınıza göre ayarlıyoruz. İşlemci modelinize göre webte bakarsınız.)
-high -maxMem=x -malloc=system -force-feature-level-11-0 -winxp (Burada maxmem kısmına oyuna ayrılmasını istediğiniz ram miktarını giriyorsunuz.)
Burdaki değerleri Steam/Başlangıç ayarlarına tek tek deneyerek ekleyin. Direkt kopyalayıp yapıştırmayın tek tek deneyin. Mesela - high kodu oyunda işlemciye öncelik tanır kopyala yapıştır yaparsanız ve işlemci ısınmaya başlarsa hangi koddan kaynaklı anlayamazsınız.
Shadow Cascades, sharpen gibi ayrıntılı ayarları da es geçmeyin bazıları performansı hiç etkilemez bazıları ciddi fps artırır. Güç ayarlarından yüksek performans seçmeyi, Radeon/Geforce üzerinden ayarları performansa çekmeyi unutmayın. Arkaplanda çalışan programları kapatın. Bu ayarlara rağmen 144'e ulaşamazsanız görünüşten feragat edip çözünürlüğü düşürerek ciddi miktarda fps artışı sağlayabilirsiniz. Hala istediğiniz değerlere ulaşamadıysanız min. işlemci kullanımını %100'e çekmeyi, oyun içi Steam arayüzünü kapatmayı, OC veya UV yapmayı (bilmiyorsanız kendiniz kurcalamayın, bu konu için bir başlık açarak bilgili arkadaşlardan yardım alın sıcaklık değerleri haddinden fazla artabilir veya voltaj yüzünden parçalara zarar verebilirsiniz.) Fps'i etkilemez ama daha stabil bir oyun için bilgisayarı(mesela temp klasörünü) temiz tutun. Sabit 120 fps, 120-160 arasında sürekli dalgalanan fps'ten daha iyidir unutmayın. Sıcaklık fazla ise işlemci kendini kısabilir oyun içi değerleri Afterburner ile kontrol edin, ekran görüntüsü atarsanız ben de yorumlayabilirim.
Son olarak yanlışlarım varsa mazur görün işyerimde telefondan yazıyorum. Merak ettiğiniz başka bir şey olursa sorabilirsiniz fırsat buldukça cevap veririm.