Rust RX 580 ve R5 2600X sistemde sonuyor

Daha fazla  
Merhabalar Rust'ta veya PUBG gibi oyunlarda hatta bazen CS:GO'da bile kasma sorunları yaşıyorum. Sizce neden olabilir?

Sistemim:
RX 580 8 GB Sapphire Nitro+ ekran kartı.
R5 2600X AMD işlemci.
8 GB RAM.
A320M Pro e anakart.

RAM 3000-3200 Hz ama sanırım 2660 kullanabiliyorum anakarttan kaynaklı anakartım ise cidden çöpten bir tık daha iyi derecede.
Sıkıntının RAM'de olduğunu düşünüyorum RAM'i 16 GB'a tamamlasam her şey düzelir mi?

Not: Genelde rekabetçi tipi oyunlar oynadığım için sistemimin kasmaması gereçekten önemli. Kasmaması gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar Rust'ta veya PUBG gibi oyunlarda hatta bazen CS:GO'da bile kasma sorunları yaşıyorum. Sizce neden olabilir?

Sistemim:
RX 580 8 GB Sapphire Nitro+ ekran kartı.
R5 2600X AMD işlemci.
8 GB RAM.
A320M Pro e anakart.

RAM 3000-3200 Hz ama sanırım 2660 kullanabiliyorum anakarttan kaynaklı anakartım ise cidden çöpten bir tık daha iyi derecede.
Sıkıntının RAM'de olduğunu düşünüyorum RAM'i 16 GB'a tamamlasam her şey düzelir mi?

Not: Genelde rekabetçi tipi oyunlar oynadığım için sistemimin kasmaması gereçekten önemli. Kasmaması gerekiyor.

Drop varsa RAM'den kaynaklı anakart gerçekten leş üstü.

Rami 16 yaparsan düzelir , bütçen varsa 16x2 yapman daha iyi olur. Şuan da 13-14GB kullanıyo oyun ram olarak ilerleyen zamanlarda 16 bile yetmeyebilir.
RAM'i düzeltsem her şey düzelecek mi ve özellikle Rust'ta efsane drop giriyor PUBG'de arada bir drop giriyor.
SSD var büyük ihtimalle o yüzden sorun ram zaten 8GB ile valorant adam akıllı oynanmıyor ki rust nası oynansın.

RAM'i 16 yaparsan düzelir, bütçen varsa 16x2 yapman daha iyi olur. Şu an da 13-14 GB kullanıyor oyun RAM olarak ilerleyen zamanlarda 16 bile yetmeyebilir.

SSD var büyük ihtimalle o yüzden sorun RAM zaten 8 GB ile Valorant adamakıllı oynanmıyor ki Rust nasıl oynansın.

16'yı geçmesine biraz daha var hocam.

SSD var link atmam yasak olabilir ama ismini söyleyeyim 240 GB Adata ucuz SSD'lerden. M.2 SSD'lere baktım fiyatları öh diyecek derecede maşallah. Zaten alsam bile anakart M.2 desteklemiyor yeni anakart önerileriniz var mı?
İlk işim RAM almak bu arada önerileriniz için teşekkür ederim.

Rust & PUBG'ye 8GB RAM yeterli gelmiyor zaten, CS GO'daki sorunları bilemem ancak anakartı o kadar da kötülemeye gerek yok, giriş seviyesi işini gören bir model sonuçta. Hatta istersen RAM'leri çiftledikten sonra 2933 veya 3200 MHz'e kadar hız aşırtabilirsin, işlemci bazlı oyunlarda yararını görürsün.

SSD var link atmam yasak olabilir ama ismini söyleyeyim 240 GB Adata ucuz SSD'lerden. M.2 SSD'lere baktım fiyatları öh diyecek derecede maşallah. Zaten alsam bile anakart M.2 desteklemiyor yeni anakart önerileriniz var mı?
İlk işim RAM almak bu arada önerileriniz için teşekkür ederim.

500-600 TL de B450'ler var B550 de hiç fena olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı