Rust'ta CPU Kullanımı Yük Altında Artmıyor

queryx12

Picopat
Daha fazla  
RAM
Kıngston FURY beast
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 evo plus
Anakart
MSI Pro B650M-A Wi-Fi
İşlemci
AMD Ryzen 9 7950X (16C/32T)
Sistem Özellikleri

• CPU: AMD Ryzen 9 7950X (16C/32T)
  • Anakart: MSI Pro B650M-A Wi-Fi
  • RAM: 48GB DDR5
  • İşletim Sistemi: Windows Server

Sorun Detayı:
Rust oyununda fiziksel sunucum var, ancak fiziksel sunucum tam perfornmans çalışmıyor. Rust single-core perfornmansı kullanıyor. BIOS'dan bildiğim kadarıyla single-core için gerekli yapılandırmayı yaptım, ancak benimle aynı fiziksele sahip farklı sunucu sahipleri benden çok daha yüksek verim ile kullanabiliyor fiziksel makinalarını.

Asıl Sorun:
  • Sunucuda 0 kişi olduğunda CPU kullanımı: %12-18
  • Sunucuda 200 kişi olduğunda CPU kullanımı: YİNE %12-18
  • CPU kullanımı hiç artmıyor ama server FPS düşüyor

Normal olarak yük arttığında CPU kullanımının da artması gerekmiyor mu? 200 kişilik sunucuda CPU %40-50 olmalı değil mi?

Gözlemlediğim Durumlar
Çalışan şeyler:
  • Server çalışıyor, kimse şikayet etmiyor
  • CPU sıcaklıkları normal (60-70°C)
  • RAM kullanımı normal artıyor
Sorunlu olan:
  • CPU kullanımı sabit kalıyor
  • Yük artışında performans düşüyor ama CPU kullanımı artmıyor
  • Sanki CPU gücünü kullanamıyor

Benim düşünceme göre bios'dan single-core yapılandırmasını yanlış yapmış olabilirim. Single-core perfornamsını en verimli kullanabileceğim bios yapılandırması veya genel yapılandırma hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Farklı sunucular benimle aynı donanıma sahip olmasına rağmen +350 +400 anlık oyuncu oynatabiliyor. Ancak benim sunucumda +180-200 anlık oyuncu bandındayken sunucu FPS'i 30 35'lere kadar düşebiliyor ve oyuncu limitini haliyle arttıramıyorum çünkü sunucumda donmalar yaşanır ve eklentiler düzgün çalışmamaya başlar. Bu konuda bilgili kişiler yardımcı olabilir mi? gerçekten sorunu çözmeye ihtiyacım var.

CPU'nun yüzde değeri önemli değildir. Önemli olan hızıdır. Geri kalan oyunun gerektirdiği işlemci gücü neyse o ve optimizasyon. İşlemci yeterli gücü veremediği zaman saat hızlarına yansır veya PC kapanır.

CPU'nun yüzde değeri önemli değildir. Önemli olan hızıdır. Geri kalan oyunun gerektirdiği işlemci gücü neyse o ve optimizasyon. İşlemci yeterli gücü veremediği zaman saat hızlarına yansır veya PC kapanır.
Anladım, değerli yardımın için teşekkür ederim.

Benim ile aynı donanıma sahip ve aynı anlık oyuncuya sahip farklı sunucular ile fps değerlerimiz arasında uçurum farkları var

örn; Ben 200 anlık oyuncuda 40 45 sunucu FPS'i alıyorken, bir farklı sunucu 200 anlık oyuncuda 120 140 sunucu FPS'i alıyor.
Bunun nedeni ne olabilir? doğru single-core ayarlaması yapmadığımızdan dolayı vs mi? aklınıza bir neden geliyor mu

Technopat Haberler

Geri
Yukarı