Rust'ta DLSS ayarı gözükmüyor

JBKARTAL

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kuyumcu
Herkese iyi akşamlar, Rust oynarken çok takıldığını fark ettim. Ben de grafik ayarlarına girdim, bir de ne göreyim, DLSS ayarı yok. Bu nasıl mümkün olabiliyor, anlamadım. Ekran kartım RTX 4060 Ti ve ayarlar böyle gözüküyor. Güncellemeden sonra olmuş olabilir ama güncellemeyle DLSS ne alakası olabilir ki?

1739039581499.png

Bende de aynısı görünüyor şu an bende anlamadım ilk defa oynayacağım

Herkese iyi akşamlar, Rust oynarken çok takıldığını fark ettim. Ben de grafik ayarlarına girdim, bir de ne göreyim, DLSS ayarı yok. Bu nasıl mümkün olabiliyor, anlamadım. Ekran kartım RTX 4060 Ti ve ayarlar böyle gözüküyor. Güncellemeden sonra olmuş olabilir ama güncellemeyle DLSS ne alakası olabilir ki?

Eki Görüntüle 2419185

Rasta gelen yeni güncelleme ile alakalı olabilir DLSS çalışıp çalışmadıgın başka oyunlarda deneyebilirsin başka oyunda çalışmıyorsa bir yerde bir hata vardır.

Rasta gelen yeni güncelleme ile alakalı olabilir DLSS çalışıp çalışmadıgın başka oyunlarda deneyebilirsin başka oyunda çalışmıyorsa bir yerde bir hata vardır.

Başka oyunlarda DLSS aktif

Eki Görüntüle 2419185

Bende 4060 Ti kullanıyorum. Ayarlar bende de bozuldu. Sadece bu ekran kartına özel bir durum mu, anlamadım. Uzaklar çok bulanık görünüyor ve renkler birbirine karışıyor. Ne yapmam gerek?

Eki Görüntüle 2419185

•program files (x86)\Steam\steamapps\common\Rust\cfg\client.cfg
dosyasını not defteri ile açın.

Dosya içinde aşağıya inerek şu iki satırı bulun:
•graphics. DLAA.
•Graphics. DLSS.

Graphics. DLAA
satırını NVIDIA DLSS'i açmak için "true", kapatmak için "false" olarak değiştirin.
Graphics. DLSS satırını NVIDIA DLSS'i kapatmak için "-1" yazın. Açmak istiyorsanız aşağıdaki seçeneklerden birini yazabilirsiniz:

"-1" → kapalı.
"1" → maksimum performans.
"2" → dengeli.
"3" → maksimum kalite.
"4" → Ultra performans.

sol üst köşeden dosya → kaydet seçeneğine tıklayıp ayarları kaydedin ve oyunu çalıştırın.
Eğer sorun yaşarsanız tekrar yazabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı