Rusya savaşı seçti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abartacak bir şey yok, dünya tansiyonu sürekli dönem dönem yükseliyor. Topyekün, tüm dünyanın savaşa gireceği bir dönemde olduğumuzu düşünmüyorum. Kaldı ki yıllardır dönen mevzu ve NATO işin içine girdiğinde geri adımlar muhakkak atılıyor.

Hocam Rusya'nın içinde Rusya'dan nefret eden çok fazla grup var zaten savaş olursa Avrupa'yı karşısına almış olacak bir de üstüne Rusya'nın içindeki gruplar saldırılara başlarsa zor duruma düşmezler mi? Örneğin çeçenler dargiler kabardeyler kısacası çoğu kuzey kafkasya halkı iki cephedede savaşacak bir ekonomisi söz konusunumu Rusya'nın?

Putin'i kaşıntı tuttu. Kendisini akıllı sanıyordum ama bu yaptığı tamamen gerizekalılık. Zaten ekonomileri iyi durumda değil. Bu savaşa girerek iyice mahvolacaklar. Ekonomiyi istedikleri kadar önemsemesinler, istedikleri kadar askeri güçleri iyi olsun, NATO'ya karşı bu artistik ağır sonuçlara yol açabilir (açmayadabilir). Fakat kumara ne gerek var?

Büyük ihtimal ben savaşı açarım, NATO sadece kınama ile geçiştirir, sonra unutulur gider diye düşünüyor. Ama bu düşüncesi ters teperse ağır babalara gelecekler. Bu babalar Almanya, İngiltere, Fransa diye uzayıp giden babalar Amerika hep uzaktan seyirci kalmayı seçer ama dahil olurlarsa o zaman vay Rusya'nın haline. Nabız yoklaması yapıyor ama yanlış yapıyorlar. Toprak alacaklar diye kendi topraklarından bile olabilirler. Hitler'in Almanyası yerine, Merkel'in Almanyası daha sadisttir belki. Kim bilir?

En son çare nükleer bomba atmak zorunda kalırlar. O da savaş suçu sayıldığı için atmaları yasaklı. Daha önce ne gibi sonuçlara yol açtığını Çernobil'den iyi bilirler. Yani kısaca başvuracakları bir yöntem olamaz.

Özet olarak Putin gitsin bir yüzünü yıkasın ve kendine gelsin. Tehlikeli sularda yüzüyor. Sıcak su aşkı başına iş açacak. Üstüne 3. dünya savaşına bile sebep olabilirler. Böyle bir durumda Çin ve İran'ı yanlarına alırlar. Gerisi kısmet...

Her şey bir kenara savaşların bütün dünyaya sonucu olur. Kesinlikle böyle bir hataya kalkışmamaları gerekiyor. Bu aralar ülkeleri bir kaşıntı tutuyor ama hayırlısı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…