Boşu boşuna bu zamanda katliam çıktı gerek var mıydı ya bu kadar insan öldü ve bu daha bir başlangıç Rusya diğer ülkelerede sataşırsa bu iş daha da büyüyecek Finlandiya ve İsveç'i tehdit etmiş ya NATO'ya katılacak diye
Rusya'nın geri çekileceğini sanmıyorum. Ben olsam da geri çekilmezdim. Kimseye fayda sağlamayacak bir savaş bu. Rusya'nın hamlesi acaba ne olacak? Belki de her şey kusursuz işliyordur.
Kusursuz işlemiyor bana kalırsa. Bu savaşın kazananı olmayacak. Artık 1945'de değiliz. Sosyal medya gücü diye bir şey var. Tabii Şahan Gökbakar'ın attığı Tweet'lerin bir anlamı yok ama konumuza dönecek olursak Ukrayna başkanı şu an tüm dünyada seviliyor, sayılıyor ve kahraman olarak görülüyor. Ülkesinde düşman kuvvetlerine karşı askerleri ile beraber savaşan bir yönetici imajı oluştu. Simpsonlardaki gibi Sovyet bayraklarını çekerlerse şaşırmam. Diktatörlüğe doğru gidiyor şuan. Kısacası imaj olarak Putin insanların aklına kötü bir şekilde kazınacak. Bunlar daha iyi günlerimiz.
Arkadaşlar birçok ülke yeni yaptırımlar yapmakta. Ekonomileri battı, batacak. Sizce ne olur bu işin sonu? Rusya vazgeçer mi? Ukrayna'da direniyor. Son olarak da YouTube, Rus kanalların para kazanma özelliğini, yaptırım amaçlı kapattı.
Rusya'nın ekonomisi kısa vadeli batmaz. 600 milyar dolardan fazla rezervleri varmış döviz ve altın olarak. Bu paraların 60 ay dışa bağımlı olmadan kendilerine yeteceklerini söylüyorlar. Artı adamlarda doğal gaz var. Çoğu ülke Rusya'ya doğal gaz konusunda muhtaç. Kısa vade de bu yaptırımlar ekonomilerine zarar vermez bence. Bunu hesaplamışlardır.
Tam olarak haber değeri var mı güncel şeylerin tam çözemedim. Ortada sadece sözler dönüyor, savaş sakinledi gibi gözüküyor bana. İlk günkü gibi şeyler olmuyor.