Rusya savaşı seçti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ukrayna'nın olağanüstü bir kararla Nato'ya bağlanma durumu hakkında ne düşünüyorsunuz acaba?
Ukrayna'yı Nato'ya almaları, Nato ve ABD'nin Rusya ile savaşa girmesi demek. Rusya şu anda Ukrayna'yı ilhak ediyor ve Ukrayna bir Nato ülkesi olsaydı mecbur Nato askeri destek vermek zorunda kalacaktı. Ha, vermezse ne olur dersen Nato içindeki güven biter. Polonya der ki bu adamlar müttefikleri Ukrayna'yı savunmadı, sıra bana gelirse ne olacak der ve Nato oluşan güvensizlikten dolayı yıkılmaya kadar gider.

Bütün dünya bunu nasıl sakin karşılayabilir anlamıyorum. Şu an resmi bir ülkenin toprakları işgal ediliyor ve herkes sessiz.
NATO güven kaybediyor, şey derler hani; Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, yapılacak yorum çok ama kahve muhabbetine dönmüş bile burası.

NATO güven kaybediyor, şey derler hani; Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, yapılacak yorum çok ama kahve muhabbetine dönmüş bile burası.
Hala inanamıyorum. Şu yandan düşünün, Kars-Ardahan işgal edilmiş ve kimse bir şey demiyor. Bu durumla aynı durum şu an.

Yarın Ukrayna'ya giren neden Avrupa'ya girmesin? Ukrayna'nın Rusya'ya geçmesi, Rusya'nın Akdeniz hakimiyetinde önemli bir artış sağlayacak.
Ukrayna savunmasız durumda ayrıca içeride ciddi miktarda Rusya destekçisi bir halk kitlesi var. Ukrayna ile Rusya' nın kökleri ortak bu yüzden kimse bir şey yapmayacak. Kaldı ki akdeniz'de zaten Rusya varlığı mevcut Suriye ve d bizim basiretsiz yöneticilerimiz sayesinde Rusya akdeniz'de istediğinin çok daha ötesinde bir güce sahip oldu. Asıl sorun Türkiye'nin durumu çok fazla konuda Rusya'ya bağlandık. Bu da bağımsızlığımızı etkileyecek durumda acilen önlem alınmazsa daha da kötü duruma düşeceğiz.

@Jira hocam, ülkemizdeki şartlı sığınmacıları Ukrayna'ya milis güç olarak yollama ihtimali hiç mi yok?
Hala inanamıyorum. Şu yandan düşünün, Kars-Ardahan işgal edilmiş ve kimse bir şey demiyor. Bu durumla aynı durum şu an.
Türkiye'nin stratejik konum olarak üstünlüğü var, öyle bir durumda ABD ve NATO destek sağlamazsa olaylar olaylar... Herhalde diğer ülkeler Ukrayna'dan sonra onlara sıra geleceğini düşünmüyor, belki bir asırlık barış göz perdelerini kapatmıştır Batı için.

@Jira hocam, ülkemizdeki şartlı sığınmacıları Ukrayna'ya milis güç olarak yollama ihtimali hiç mi yok?
Adamlar kendi ülkeleri için savaşmamışlar. Ukrayna için mi savaşacaklar?
Batı her zaman sessiz kalmayı tercih eder. Taki kendine donuncaya kadar veya zayıf bir ülkeye karşı efelenirler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…