Rusya savaşı seçti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet sözde muttefikiz ve Türkiye'nin savaş çıkarsa Rusya'nın yanında olması doğalgaz açısından iyi olur ve Rus-Türk boru hattı var
Rusya'ya karşı savaşırsak pahalı olan doğalgaz iyice pahalanir ve asgari ücret artar para basılır enflasyon artar vs

İşte, burada kilitleniyorsun. NATO'yu seçmezsen ambargoların tadına bakarsın. Rusya'yı seçersen 1 aya yakın bir doğal gaz kesintisine bakarsın ki 10 günlük kesinti de bir şehre elektrik veremedik, sanayileşme çöktü resmen.

Biz İslam'dan önce de sevilmiyorduk İslam'dan sonra da sevilmiyoruz Dünya'nın canını çok yaktık.

Tabii canım. 82 Selanik 83 Atina. Değil mi? En güçlü biziz yahu.
Militarist gibi gözükseler de, askeri anlamda Yunanistan, Türkiye'nin yanından geçemez. Ancak, NATO Yunanistanı evladı gibi seviyor, her türlü askeri donanımı sağlayacaktır. Olası savaşta Türkiye'nin galip gelme olasılığı yüksek olsa da, çok hasar alacağımız kesin.

2022 yılındayız, savaşlar sandığınız kadar kolay çıkmıyor arkadaşlar. Nükleer başlıklar Fatboy'lar kadar "masum" değiller.

Şuan için tarafsız olmak en iyisi lakin olayın içine daldık bile.

Biz İslam'dan önce de sevilmiyorduk İslam'dan sonra da sevilmiyoruz Dünya'nın canını çok yaktık.

İslam öncesi dediğin kaç yüzyıl öncesine bakıyor. O zaman kimin eli kimin cebinde belli değildi. İslam sonrası sevilmememiz de normal. Osmanlı döneminde biz fethettik diyoruz ama Avrupa'nın gözünden işgal ediyoruz. Günümüzde sevilmememizin sebebi ise tamamen yönetimdir. Arap çölleri uğruna yapmadığımız kalmadı. İsrail ve Yunanistan ile güzel dostluklar kurulabilir fakat biz hala Arap seviciliği yapıyoruz.

Tabii canım. 82 Selanik 83 Atina. Değil mi? En güçlü biziz yahu.
En güçlüyüz diye bir şey söylediğimi hatırlamıyorum.
Zamanın da dedelerimiz bunların alayını kılıçtan geçirdi. Bu acıları ondan.

Ben diyorum ki Avrupa açısından doğalgazın pahalı gelmesi iyi olmaz ama Rusyayla müttefik olursak doğalgaz açısından iyi olur. Şuan doğalgaz pahalı daha da pahalı olursa yararimiza olmaz doğalgazın pahalanmasi batı içinde iyi olmaz enflasyonu arttırır.

Hocam Azerbaycan dan alırız.

Şuan için tarafsız olmak en iyisi lakin olayın içine daldık bile.

Bu 2. Dünya Savaşı değil. Tarafsızlık politikası benimseyemeyiz.

Yunanistan ve Türkiye'nin kedi köpek kavgasından farkı yok. Bizler NATO üyesiyiz ve savaşmayacağız. Türkiye NATO için aşırı önemli.

En güçlüyüz diye bir şey söylediğimi hatırlamıyorum.

Zamanın da dedelerimiz bunların alayını kılıçtan geçirdi. Bu acıları ondan.

Evet.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…