Rusya savaşı seçti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rusya eski sovyet topraklarını geri almak istiyor ve bu toprakların içinde Orta Asya'daki Türk devletleri var bu devletlere mutlaka bir gün saldıracak ve bizde büyük ihtimalle müdahale edeceğiz.

Orta Asya'daki Türk devletleri ile Ukrayna'nın durumu bir değil Orta Asya'daki türklerle savaşmadan topraklarını alacaktır.

Amerika : Ukranya seni NATO'da görmek istiyorum.
Ukranya : Tabi olur.
Rusya : Bak Ukranya Amerika seni 2013 yılından beri kullanmaya çalışıyor. Kara gözün, kara kaşın için değil benim sınırlarıma daha çok yaklaşmak için. Beni NATO ile çevrelemek istiyorlar.
Ukranya : Yok öyle şey ticaret yapacağız söz verdiler her ülke gibi NATO'ya girmek benim özgür iradem.
Rusya : Bak olayı anlamıyorsun eskiden birlik içindeydik sonra bizi bizden ayırdılar uzaklaştık. Ben zor toparlandım bir daha yenilemem. Burası çok acıtasyon olmuş olabilir.
Amerika : Ukranya sen buna bakma ben seni NATO'ya aldıracağım.
Rusya : Buna izin vermem. Rusya'nın sınırlarında NATO ülkesinin olmasına özellikle Amerika üslerinin kurulmasına izin vermem eski sessiz Rusya yok artık.
Ukranya : Ben NATO'ya gireceğim senin iznini alma ihtiyacım yok.
Amerika : Böyle devam et biz seni her türlü destekleriz korkma.
Sonuç : Amerika'nın Ukranya'yı ve Rusya'yı kışkırtmasıyla Rusya Ukranya'ya girdi, kınama ve gülünç yaptırımlarla sözde destek olduk demeye getirdiler. Rusya istediği yerleri alacak bugün veya yarın. Tabi Ukranya über süper bir direniş göstermezse. Rusya'nın radarında tek Ukranya da yok, bir gözü Orta Asya'da öncelik Kazakistan diğer gözü de İskandinavya da İsveç ve Finlandiya.
Amerika baltık ülkelerine asker yollayıp Rusya'yı baskılıyordu işin içine Ukranya da dahil olunca yeter lan diyip sessizliği bozdular.
Gelelim diğer dananın kuyruğuna. Bu Amerika Yunanistan'ı askeri üst yaptı. Böyle yaparak bizi mi baskılıyor yoksa Karadeniz'den Ege'ye gelme ihtimali olan Rus donanmasını mı? Yada her iki seçenek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…