Rutubetten ekran kartı bozulur mu?

Burak Akıllı

Femtopat
Daha fazla  
GameGaraj'dan yeni bir bilgisayar almıştım uzun bir süre kullandım, son zamanlarda bilgisayar da çok toz birikmiş. Ti temizlemeyi düşünüyordum fakat temizliğini yapmadım, sonra bir gün güç tuşuna bastığımda görüntü gelmemişti. Garantiye gönderdiğimde ekran kartının içinden su çıktığını söylediler ve garantinin bunu kapsamadığını yaptırsak bile %90 ihtimalle tekrar bozulucağını söylediler. Bilgisayarı kullandığım oda rutubetliydi, ara ara da filtreyi yıkıyordum. Onu da kurumadan, takmıyordum rutubetten bilgisayar a bir şey olabilir mi?

Not: Bulundugum oda da 2 adet masa var birisinde klavye mouse monitör diğerinde ise kasa duruyor yani su falan dökülmesi imkansız.

İçinden su çıktıysa biri sana demeden su dökmüş olabilir. Rutubetin GPU'yu bozması için havadaki nem oranının %70 %90 gibi absürt oranlara çıkması gerek.

Ne sonuç çıktı acaba? Ne kadar süre sonra oldu bu olay bilgisayarı kullanmaya başladığınızdan beri?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…