RX 470 6 Pin to 8 Kablosu Yanması

rgencer

Kilopat
Daha fazla  
Hocam high power 500W powerim var. MSI RX 470 aldım. 8 pın güç istiyor ama benim PSU'da 6 pın vardı. Ben 6 to 8 pın çevirici alıp taktım. İlk takışımda kablo yandı. Ekran kartında bi sorun oluşturur mu ? Ve ben bu PSU ile bu ekran kartını çalıştırabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yandı derken neden bahsediyorsunuz? Bilgisayar açıkken mi taktınız kabloyu? Umarım kısa devre yapmamıştır.

Ekran kartınız tdp değeri 120 W. Sistem psu gereksinimi tavsiye edilen 450 W. PSU nuz yeterli. 12V kanalından beslenen ekran kartı basit bir mantıklı 120 W güç harcıyorsa 10 Amper kadar akım çekebilir. Bu akım kalitesiz bir kabloyu kül edebilir. Tabi kısa devrede söz konusu ise mesele 30-40 ampere kadar gider ve psuda koruma devresi yoksa daha vahim sonuçlar olabilir. Daha kaliteli bir kablo deneyin.

Yandı derken neden bahsediyorsunuz? Bilgisayar açıkken mi taktınız kabloyu? Umarım kısa devre yapmamıştır.

Hocam psuda 8PIN güç çıkışı olmadığı için 6 to 8pın kablo aldım. Bu forumdaki arkadaşlar önerdiler aldım. Sonra kabloyu psudan çıkan 6 pın güç çıkışının ucuna bağladım 8 pini ekran kartına taktım. Pc power tuşuna basar basmaz efsane bi duman çıktı, elektriği kestim sonra kontrol edince aldığım 6to 8 kablonun bir kısmının yanıp eridiğini farkettim. Ekran kartım msı rx 470. Çevremde iyi pcsi olan arkadaş olmadığı için ekran kartını deneyemiyorum acaba bu çıkan dumanda ekran kartı zarar görmüşmüdür merak ediyorum sizde görmüşmüdür?

Şimdi şöyle bir problem var ortada, eğer 6 pin to 8 pin kablonuz sadece 6 pin kablodan güç alıyorsa sadece boşluğu oldurmuş olursunuz ve gereksiz güç yüklemesi yaparsınız kabloya bu tür kabloları almayın, ayrıca eğer ekran kartı hasar görmediyse bile güç soketi zarar görmüş olabilir ve bunu garanti kapsamına almazlar. Yani kısaca 2x 6pin to 1x 8 pin dönüştürücü alacaksınız ki yeterli gücü dengeli bir şekilde aktarabilsin.

Son düzenleme:
Konu başındaki yazınıza göre yorum yapmıştım ancak ortada yüksek ihtimal bir kısa devre sıkıntısı var. Sistem açılır açılmaz yüksek akım çekmeye başlamaz. Erimenin nedeni kısa devredir. Çeviricide bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Yani ekran kartı zarar görmemiştir bana göre diyorsun ?

sadece 6to 8 kablonun bir kısmı yandı ekran kartı soketinde bi problem yok gibiydi sanki

Yani ekran kartı zarar görmemiştir bana göre diyorsun ?

sadece 6to 8 kablonun bir kısmı yandı ekran kartı soketinde bi problem yok gibiydi sanki

Kesin diyemeyiz. Başka bir sistemde denemenizi tavsiye ederim. Olmadı garantiye yollayın. Zaten sorun yoksa birşey yapmadan geri gönderirler.

Ekran kartının bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Tek 6 pinlik kablo, 8 pinlik için yeterli olmaz. 2x6 to 8 alırsan belki sorun düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…