RX 470 Elden Ring performansı nasıldır?

Bu sistemle keyifli bir oyun deneyimi elde edemezsin maalesef. Oyunun optimizasyonu kötü.
3050 Ti la bile bazı görsel efekti çok olan bosslarda nadiren olsa da drop yiyorum. Freeroam da 40 FPS alır almasına da Boss Fightlarda aradaş kendinden geçer yediği drop yüzünden. 1050 Ti la bile bu droplar yüzünden oyun soğuyan arkadaşım var.

Oyunda 400 saatim var. Elden Ring mekan çeşitliliği olarak çok zengin. Malesef bununla birlikte iyi optimize edilmemiş bölgeler var. Keyifli bir oyun deneyimi için en az 1050 ti gerekiyor. Ha olsun yine oynarım diyorsanız nexusmods da fps boost modları kurup eac yi kapatabilirsiniz. Fazladan bir 10-20 fps alırsınız. Çözünürlüğü de düşürürseniz sizin için çok daha iyi olur. Şu anki yamada (Patch 1.07) drop sorunu giderildi ama RX 470 çağın çok gerisinde kalmış bir kart.

Yine de bir deneyin derim ama.

@omer.r

1050 Ti ile oynanabiliyorsa RX 470 ile de oynanabilmesi gerekiyor aslında. RX 470 1050 Ti'dan daha güçlü çünkü. Yine de 1080p çözünürlük için GTX 1060 6GB ve üstü kartların tercih edilmesi daha iyi olur bu oyun için. GTX 1060 yeterli bir işlemci ile birlikte 1080p çözünürlükte 40-50 saniye başına kare gibi bir performansta bu oyunun altından kalkacaktır muhtemelen.

@omer.r

1050 Ti ile oynanabiliyorsa RX 470 ile de oynanabilmesi gerekiyor aslında. RX 470 1050 Ti'dan daha güçlü çünkü. Yine de 1080p çözünürlük için GTX 1060 6GB ve üstü kartların tercih edilmesi daha iyi olur bu oyun için. GTX 1060 yeterli bir işlemci ile birlikte 1080p çözünürlükte 40-50 saniye başına kare gibi bir performansta bu oyunun altından kalkacaktır muhtemelen.
Evet yukarıda demiştim Freeroam da alır 40-45 fps'i fakat örnek vereyim Maliketh ya da Morgott gibi efekti fazla olan bosslarda oyunu takılmaya başlayacaktır.

Ve gariptir ki oyun ilk çıktığı zamanlarda 1060-1080 ti gibi kartlar akıcı bir oyun deneyimi sunuyordu fakat 2000 serisinde durum daha farklıydı. Dost Kayaoğlu incelemesinde bundan bahsetmişti. Konu sahibine tekrar söyleyeyim, 720p çözünürlükte düşük ayarlarda ortalama 45 FPS ile oynayabilirsiniz (bu dediğim offline için geçerli, PvP ya da Co-op da unutun 40 üstünü). Sorun yaşarsanız yeni konu açıp beni etiketleyin orada sizinle FPS'inizi yükseltecek ayarları ve modları paylaşayım.

Her şeyden önce ben uzun süre oyunları 30 FPS de oynadım. Bu benim için bir sorun değildi ama kişiden kişiye de farklılık gösterebilir. 60 FPS'in altında oynadığında oynadığı oyundan keyif almayan bir kaç arkadaşım var.

Seamless-Co-op gibi modları kullanarak da arkadaşınız varsa onunla bu şekidle oynayabilirsiniz. Aksi takdirde oyunun kendi sunucuları rezalet çaışıyor düşük sistemlerde. EAC'yi kapatıp oyunu offline alıp ve bir FPS Boost modu kurarsanız genel olarak 50 FPS üzeri oynayabilirsiniz. Önce normal bir deneyin ama. Düşük sisteminde oyun oynayan arkadaşım bundan 4 patch önce bu tip sorunlar yaşıyordu. Kim bilir, belki optimizasyon geliştirilmiştir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı