RX 470 fanları çalışmıyor

Yahiko07

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, ekran kartı fanları aldığımdan beri çalışmıyor. Eskiden arkadaşım bazı programlarla fanları aktif hale getirdi ancak format atmak zorunda kaldım ve ekran kartının fanları artık çalışmıyor. MSI ve AMD'nin programlarından fan hızlarını ayarladım, ayrı ayrı zamanlarda kaydedip bilgisayarı başlattığımda saniyelik fanlar çalışıp duruyor ve programlardaki ayarlarda sıfırlanıyor. Fanlar bozuk değil, bir sebepten dolayı çalışmıyor. Fanlar arasında toz, kablo vs. yok. Çıkarıp kontrol ettim.

Ekran kartı: Radeon RX 470.

Sistemi yük bindirmek için The Witcher da denedim açık dünyaya geçtiğim anda sıcaklık 90-110 arasında olup bilgisayar kapanıyor.
Oyunlarda denediniz mi?
Sıcaklıklar nasıl?

AMD ayarlarını bu şekilde yaptım çalışması için ama çalışmıyor bilgisyarı açıp kapadığımda "gelişmiş kontroller" kapanıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    30,6 KB · Görüntüleme: 53
Cmos atmayı denediniz mi. Belki öyle düzelir.

BIOS üzeründen ayarlamayı denediniz mi?

Hayrı ne olduğu hakkında bilgim yok araştırcam.
CMOS atmayı denediniz mi? Belki öyle düzelir.

Ne olduğu hakkında bilgim yok araştırıp bakacağım.
CMOS atmayı denediniz mi? Belki öyle düzelir.

Burada hangi işlemi yapmam lazım internetde ne üzerinde bakmam gerekiyor
Pilini çıkarıp taktım hiçbir şey değişmedi hala çalışmıyor.

Son düzenleme:
AMD ayarlarını bu şekilde yaptım çalışması için ama çalışmıyor bilgisyarı açıp kapadığımda "gelişmiş kontroller" kapanıyor.

Bilgisayarı kapatıp açtığınızda AMD software ayatlarının sıfırlanmaması için Windows ayarlarından hızlı başlatmayı kapatmanız gerek. Bu konuda bahsedilmiş. Belki işinize yarar.

Not: Eğer sisteminizde SSD yoksa kapatmanızı önermiyorum. Sorununuzu araştırmaya devam edeceğim.

Son düzenleme:

Ana kartaki pili çıkarıp taktım sorunum devam ediyor sistemde SSD ve HDD mevcut gönderdiğiniz gönderiyi denedim işe yaramadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…