RX 470 için i5 7400 mı i5 7500 mı?

Daha fazla  
World of Warcraft oyuncusuyum. Oyuncuların kalabalık olduğu yerlerde aşırı FPS düşüşü yaşıyorum. Oyun gereği aşırı skill kullanılan yerlerde 19/20 FPS'leri görüyorum. Ben işlemcimin yetersiz kaldığını düşünüyorum. Eğer işlemcim yetersiz kalıyorsa i5 7500 sistemime gereksiz mi olur yoksa ekran kartımın performansı bu kadar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminizin imzanızda yer alan sistem olduğunu düşünerek; evet işlemci değiştirdiğiniz zaman etkisi olabilir. Bundan önce 8 GB RAM artık yeterli değil onu yükseltin. Sorun devam ederse işlemci yükseltebilirsiniz.

İşlemciyi yükseltmek gerekirse, i5 7500 ile i5 7400 arasında aynı ekran kartı ile çekilen test videolarında 5-10 FPS fark görüyorum. Bence aradaki fiyat farkına değmez 7400 alınabilir.

7. nesil almanın pek anlamı yok. Onun yerine Ryzen ya da Coffee Lake düşünebilirsin ama şuan 8. nesil işlemciler için anakart baya pahalı. Yani Ryzen al geç.

Ryzen alıncada anakart ihtiyacı doğacak. Sırf yeni diye mantıksız öneriler sunmayın. Ryzen ve anakart almaktansa i7 6700 veya 7700 alır.

Bütçem 700 TL. Şöyle bir şey düşündüm. Anakart ile işlemcimi satıp Z serisi bir anakart almayı düşünüyorum. Üzerinede param ile i3 8100 alıyım diyorum.

8. nesil tabi ki güzel olur ancak şu an anakartları pahalı. Biraz daha beklenebilir anakartların ucuzlaması için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…