RX 470 mi yeni modeller mi ?

@Silinen üye o çipsetin uyumlu olduğu kesin mi?
@35UPGRADER36 Evet BIOS güncellemesi ile bütün PCH'lar destekleyecek.

@Patates Aktif DVI to VGA dönüştürücü ile monitörünü kullanabilirsin. Bütçe sıkıntın varsa ucuza GTX 1050 Ti'da bir seçenek, yinede zorlayıp RX 470 en iyi seçim olur, istersen ekran kartını hemen alabilirsin.

Aktif DVI ne oluyor? RX470'in üzerinde var mı bu çıkış?

@Patates Dijital sinyali analog sinyale dönüştüren bir cihaz. HDMI to DVI gibi pasif dönüştürücülerin pasif olmasının sebebi, her ikisininde dijital sinyal üretiyor olması. Bu cihazın DVI kısmını ekran kartındaki DVI çıkışına takıyorsun, cihazın diğer ucundaki VGA çıkışına da hali hazırda kullandığın VGA kablosunu bağlayıp monitörünü güzelce kullanabiliyorsun.

Bende de Rx 470 var ve hdmı to vga kablo ile kullanıyorum. Bence al gitsin.

@GCN Yardımın için çok teşekkür ederim.

@RankQX Selamlar. Monitörünüzün max çözünürlüğü kaç? Dönüştürücüden dolayı yaşadığınız FPS düşüşü, gecikme veya herhangi bir sorun oldu mu? Ve ne zamandır kullanıyorsunuz teşekkürler.

@Patates Görüntü de kalitesizleşme olmaz, ama gecikme süresi ve FPS değerin tabi ki bir HDMI ya da DisplayPort kadar olmayacaktır. Ben sana aktif dönüştürücü ile Rx470 önermem. Zaten çoğu site de 480 ile aralarında 200 lira falan oynuyor. O parayı tutup 480 alabilirsin ya da 500 lira değil 700liraya alırsın monitörü Free-Sync desteğinde olur. Ben senin beklemeni ve ekran kartı ve monitörü aynı anda almanı tavsiye ederim. Ya da bir arkadaş söylemiş Asus'da DVI-I'da var diye Asus al 20-30 liralık bir kablo ile kullan ilerde de monitör alırsın.

@Silinen üye o çipsetin uyumlu olduğu kesin mi?
Evet kesin, BIOS update ile uyumlu hale gelicekler.

Monitör almak yerine ekran kartı alman daha iyi ama bence bekle. Simdi freesync monitor alirsin sonra NVidia ekran kartı alırsın sıkıntı olur. Olmaz da bosa gider.

Monitörümün max çözünürlüğü 1440x900, Fps düşüşü ile karşılaşmadım ama bazen dönüştürücüden kaynaklı gecikmeler olabiliyor, onun haricinde dönüştürücü ile de oynanır yani bence en azından ben oynuyorum.

Doların yükselmesinden korkuyorsanız sisteme ayırdığınız parayı dolara çevirip saklayın. Ekran+GPU alın. Bu kadar basit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…