RX 470 sistem açılmıyor

khalyy

Hectopat
Ekran kartı
RX 470
Anakart
A320M-K
İşlemci
R5 4650G
Arkadaşlar PES 2021 oynarken bir anda bilgisayar komple kapandı ve açılmadı, bende ısınmıştır diye bekledim hatta beklerken tüm tozları falan sildim. Bilgisayarı açmaya çalıştığımda sadece 1 saniye falan ışıklara ve fanlara elektrik geliyor ama hemen kapanıyordu geri, ekran kartının güç kablosunu çıkarttım ve öyle açtım bilgisayarı ve açıldı, ekran kartının güç kablosunu takınca bilgisayar açılmıyor.

Tuşa tıkladığım anda sadece bir saniye gidip geliyor. Bende şu an ekran kartını komple söktüm dahili ekran kartıyla sorunsuz çalışıyor. Sizce tam performans veren ekran kartı bir anda nasıl kapanıp tekrar açılmayacak hale geldi. Yanmış olabilir mi ya da PSU'dan gelen güç kablosunda sorun mu vardır sizce? Ekran kartı: Sapphire RX 470.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının baska bir sistemde calısıp calısmadıgını kontrol et, eger calısıyorsa sorun PSU'dadır.

Test edecek masaüstü bilgisayar yok tamirci ve bilgisayarcılar yapar mı onu da bilmiyorum, tamirciye versem zaten dürüst olmazlar en ufak maliyetsiz soruna bile maliyetli bir şeymiş gibi çok uçuk bir fiyat verir diye düşünüyorum. Şu an bilgisayara ihtiyacım var ne bütçem ne zamanım var ekran kartı almak için.

Hocam RAM'leri çıkartın ucunu silgiyle silin. Aynı şeyi ekran kartının PCI-e yerinedr yapın statiklenmeden dolayı olmuş belki düzelir.

Hocam şu an deniyorum da silgi tozu kalıyor üstünde parmağımla tekrar silgi tozlarını alıyorum parmağımla dokunmam tekrar statiklenme yapar mı?

Test edecek masaüstü bilgisayar yok tamirci ve bilgisayarcılar yapar mı onu da bilmiyorum, tamirciye versem zaten dürüst olmazlar en ufak maliyetsiz soruna bile maliyetli bir şeymiş gibi çok uçuk bir fiyat verir diye düşünüyorum. Şu an bilgisayara ihtiyacım var ne bütçem ne zamanım var ekran kartı almak için.

Gidip sadece bilgisayarcıya ekran kartını takmasını ve goruntu alıp almadıgını kontrol etmesini soyleyeceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı