RX 470 sistem aniden kapanıyor

715713

Picopat
Google'da falan takılırken hiç olmadı ama genellikle oyun oynarken oluyor bu (özellikle Rainbow 6 Siege oyununda). Ekrandaki hataya göre güç kaynağından dolayı oluyor galiba bu. Daha önce de 350 wattlık PSU takılıyken birkaç kere olmuştu ve en sonunda patlamıştı PSU oyun oynarken.

O PSU'yu değiştirdim yerine daha yüksek model Everest 450 watt PSU aldım ama yine oyun ortasında aniden bu şekilde kapanıyor. Bunun sebebi nedir acaba, ne sebepten olabilir?

Sistem özellikleri:
  • Anakart: ASUS H81M-K
  • Ekran k: ASUS RX 470.
  • İşlemci: Intel Xeon E3-1225 V3.
  • RAM: 16 GB 1600 MHz.
  • PSU: Everest Max 450 watt.

Dosya Ekleri

• m3k80hv1111111111111111111.jpg
    m3k80hv1111111111111111111.jpg
    83,5 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
470 için önerilen 450W ama sertifikalı iyi PSU için 450 demişler. Sizdeki Everest yeterli gücü vermiyor olabilir. Eğer sorun yükte oluyorsa ki öyle görünüyor. Daha güçlü PSU almanız gerekiyor gibi hocam.

RX 470 sistem PSU değişimi sonrası aniden kapanıyor

Sorun PSU kaynaklı eski konunuzda var RX 470 yüksek akım çekiyor daha iyi bir PSU gecmeniz lazım. Kendimde RX 470 kullanıcısıyım Zalman 500W 80+ PSU kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım.

Evet büyük ihtimalle öyle ama kafama şu takıldı. Daha önceki PSU'm 350 watt dandik bir PSU idi. Onu bayağı bir süre kullanmıştım sorunsuz sıkıntısız fakat bayağı sonradan kapanmaya başlamıştı. Bunda da aynısı oldu ilk aldığımda hiçbir şey olmuyordu bayağı kullanmama rağmen fakat şimdi ne oldu da kapanıyor bilemedim.

Bir de basit grafikli oyunları oynarken ve Google'da falan chill takılırken bu olmuyor. CS 2, R6 gibi oyunları oynarken daha fazla mı watt çekiyor ekran kartı? Yoksa çektiği watt hep aynı sabit mi?

Evet büyük ihtimalle öyle ama kafama şu takıldı. Daha önceki PSU'm 350 watt dandik bir PSU idi. Onu bayağı bir süre kullanmıştım sorunsuz sıkıntısız fakat bayağı sonradan kapanmaya başlamıştı. Bunda da aynısı oldu ilk aldığımda hiçbir şey olmuyordu bayağı kullanmama rağmen fakat şimdi ne oldu da kapanıyor bilemedim.

Bir de basit grafikli oyunları oynarken ve Google'da falan chill takılırken bu olmuyor. CS 2, R6 gibi oyunları oynarken daha fazla mı watt çekiyor ekran kartı? Yoksa çektiği watt hep aynı sabit mi?

Merhaba, evet %100 kullanıma geçtiği zaman 120W elektrik tüketiyor Google'da veya normal takılırken film izlerken 15 20W seviyelerinde tüketim yapar oynadığınız oyunun grafik seviyesi arttıkça ekran kartınız zorlanır ve güç tüketimi artar. Sizin tüketiğim arttığı esnada PSU nuz ekran kartını ve diğer parçaları beslerken sabit bir voltaj vermiyor.

İlk başta olmuyor bayağı sonra oluyor olayını bilmiyorum büyük ihtimal zorlanıp arzalanıyorlar ama anakartın size bildirdiği durum bu maalesef. Malum fiyatlar fazla biliyorum ama 2. ve 3. kez sürekli PSU almaktansa birikim yapıp 80+ sertifikalı en az 500W bir PSU almanızı tavsiye ederim ileride sisteminizi değiştirirseniz veya geliştirseniz bile bu tarz PSU kullanmaya devam edersiniz.

Merhaba, evet %100 kullanıma geçtiği zaman 120W elektrik tüketiyor Google'da veya normal takılırken film izlerken 15 20W seviyelerinde tüketim yapar oynadığınız oyunun grafik seviyesi arttıkça ekran kartınız zorlanır ve güç tüketimi artar. Sizin tüketiğim arttığı esnada PSU nuz ekran kartını ve diğer parçaları beslerken sabit bir voltaj vermiyor.

İlk başta olmuyor bayağı sonra oluyor olayını bilmiyorum büyük ihtimal zorlanıp arzalanıyorlar ama anakartın size bildirdiği durum bu maalesef. Malum fiyatlar fazla biliyorum ama 2. ve 3. kez sürekli PSU almaktansa birikim yapıp 80+ sertifikalı en az 500W bir PSU almanızı tavsiye ederim ileride sisteminizi değiştirirseniz veya geliştirseniz bile bu tarz PSU kullanmaya devam edersiniz.

Daha iyi oturdu kafamda şimdi anladım. Çok teşekkür ederim yanıtınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı