RX 470 sistem işlemci yükseltme

Bütçe
2000TL yi çok fazla aşmamasını istiyor

MagisNoNey

Femtopat
Merhabalar iyi günler herkese yeni tanıştığım bir arkadaşım yaklaşık 3 yıl önce kendine bilgisayar toplamış fakat son zamanlarda çok fazla FPS sorunu alıyor işlemci değiştirmesi gerektiğini söyledim fakat hangi işlemciyi önermem gerektiğini bilmiyorum.
Ekran kartı: AMD RX 470
Anakart: MSI B150M Bazooka
İşlemci: i3-6098P 3.6GHz 4CPU

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende I5 6402P işlemcimi upgrade edeyim dedim ve sonra Ryzen 3700x ve B550 gaming carbon wifi aldım. Bunları almışken birde sıvı soğutma alayım dedim ve Silverstone PF240 aldım. Böyle diye diye sistemde değişmeyen sadece PSU, HDD ve GPU kaldı. GPU'yu da bir ara alacağım. Bence 2500 TL ye 3600 ve güzel bir soğutucu alabilirsin ve ya şimdi 3700X alıp daha sonradan soğutucu da alabilirsin. Ben 3700X aldım ama sadece oyun oynamayacağım. Render işlerim de var. O sebeple aldım. Yoksa 3600 ve ya 3600X alacaktım.

Bu arada yeni sistemim ;

Ryzen 7 3700x CPU
MSI MPG B550 Gaming Carbon WIFI
Samsung 860 Evo 500 GB SSD
Gskill TridentZ Neo 3200 MHZ 2x8 GB
SilverStone PF240 Soğutucu
Phanteks Eclipse P400A RGB
RX 470 4G GPU :D
FSP HD 600W 80+ Bronze PSU

Sadece işlemci içinse o paraya Ryzen 7 3700X falan var Wraith Prism bulunan. Intel'in çöpüne o kadar para verme bence. Zaten anakartı falan satacağın için ASRock B450M PRO4 parası da çıkar.

Anakartı hızlı satabileceğim güzel bir platform var mıdır bildiğiniz?
Soğutucu gerekli olur mu ne düşünüyorsunuz Gaming amaçlı kullanıyorum %90.
Bir de 3600 ile 3600X arasındaki fark nedir tam olarak teşekkürler öneriler için.
Bu alacağım parçaları nereden almalıyım İtopya uygun geldi Gittigidiyor gibi sitelere pek güvenemiyorum kargo işlerinden dolayı.
Son olarak OC yapmalı mıyım ne düşünüyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı