RX 470 Sistem PUBG Donma Problemi

meteizm

Decapat
Arkadaşlar merhaba,

Sorunum şu; eski sistemimde PUBG'yi 1920x1080 çözünürlükte rahat bir şekilde oynayabilirken ekran kartımı değiştirdim ve RX 470 8GB 256 bit aldım. Ama aynı ayarlarla birlikte oyuna girdiğimde bilgisayar donuyor reset atmam gerekiyor. Driver'lar güncel oyun da orijinal. Ama oyunun çözünürlüğünü düşürdüğüm zaman gayet akıcı şekilde oynayabiliyorum. Bilgisayar donduğu zamanlarda ekran yeşil oluyor arkadaşlar. Eski ekran kartım da R9 280X 3GB 384 bit. Bu neden olabilir?

Sistemim;

İşlemci: G4560
Ekran kartı: RX 470 8GB 256 bit
RAM: 1x8 GB
Anakart: H110M Pro-D
Güç kaynağı: 500 Watt
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz olabilir ama oyun zaten optimizasyon özürlü bir oyun. Bendede son aylarda çok performans düştü. 80 fpsden 30-40 fpslere kadar düştü PUBG'de.

Evet darboğaz var bunu kabul ediyorum ama bu durum farklı . Yine burada gördüğüm bir yönetimi denedim bu sefer donma olmadı. Gördüğüm yöntem şuydu , afterburner dan memory clock u düşürdüm donma yapmadı . Ama anlamadğım şey şu ; Herşey aynıyken r9 280x ile 1920x1080 ayarlarda akıcı oynarken neden rx470 ile fps düşüşü yaşıyorum .

Hocam zaten r9 280x daha iyi bir kart. Memory clock'u düşürdükten sonra düzelmesini bende anlamadım tam olarak.

R9 280x, 1050Ti ile aynı performansı vermiyor. Bende 1050Ti var. Kuzenimde ise R9 280x var. Onun değerleri benimkinden daha iyi. Arada dağlar kadar fark yok ama epey fark var.

Mining olabileceğini size düşündüren şey neydi?
Arkadaşlar şöyle bir durum var dediğim gibi çözünürlüğü düşürüp oynadığım zaman işlemci kullanımı yüzde 90 gpu kullanımı yüzde 40 oluyordu evet akıcıydı ama görüntü kötüydü şimdi core clock ve memory clock değerlerini yüzde 15 düşürdüm oyundayken cpu yüzde 80 gpu yüzde 80 kullanıma erişti ve çözünürlük yüksek olduğu halde yüksek fps alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…