RX 470 sistem yükte kilitleniyor ve DP ile görüntü vermiyor

Klaizee

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
4x4 Kingston 1333MHz DDR3
SSD veya HDD modeli
120GB Adata SU650
Ekran kartı
RX 470 4G
Anakart
970A-G43
İşlemci
FX-8320
Bu konuda 2 adet sorun için yardıma ihtiyacım var. Birinci sorun ile başlayalım.

Sistem HDMI ile bağlı ve kullandığım monitörde HDMI ile bağlantı yapıldığında BIOS ekranını göremiyorsunuz. Windows açılana kadar siyah ekran, sonra da Windows geliyor işte. Sorun yüke girdiğinde cihazın kendini kilitlemesi. Bazen bir anda 31 dereceden 38 dereceye fırlamak gibi ani sıcaklık değişimleri yaşanıyor. HDMI bağlantısından dolayı BIOS üzerinde PCB (Hatalı yazmış olabilirim, hatırlayamadım.) vb. ayarlar açık mı kontrol edemiyorum. Yarın DVI kablosu bulup yapabilirim fakat şu anda bilgisayarı kullanmak istiyorum. Windows üzerinden çözebileceğim bir yol var ise yardımınıza ihtiyacım var.

Ekran kartından HDMI ile görüntü alabiliyorum fakat DP taktığım zaman herhangi bir görüntü gelmiyor. Daha sonra tekrar HDMI ile taktığımda AMD Radeon Software ayarlarında şu hata mesajını görüyorum:

1683319781319.png

Bu sorun çözülürse otomatik olarak 1. sorun da çözülecek. Yardımcı olan ya da olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücü sorunun kabloda olduğunu belirtiyor zaten. VESA sertifikalı bir kablo alırsanız sorununuz çözülecektir ya da ucuz yollu DVI ile bağlantı kurun.
Önceden cihazımda R7 240 vardı ve sorunsuz çalışıyordu, sertifika konusunda bilemem. O yüzden kafama takıldı. Peki ilk sorunu çözebileceğim bir tavsiyeniz var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı