RX 470 Sistem

sagol123

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta görüldüğü gibi minimum fiyatla, oyun amaçlı, RX 470 GPU'lu, monitör dahil sistem toplamak istiyorum. Sistem 2 yıl high-ultra, 2-3 yıl da mediumda götürse yeterli. Yani upgrade düşünmüyorum, RX 470'i tam performansla 5 yıl kadar kullanmam yeterli. Bütçem kısıtlı, ne kadar az para harcarsam o kadar iyi. (Elimde 500GB 7200RPM HDD var bir süre onu kullanacağım.)

Anakart: MSI H110M PRO-VD
İşlemci: İntel i3-6100
Ekran Kartı: MSI RX 470 Gaming X 4GB
RAM: Kingston 8GB 2133Mhz DDR4
Kasa + PSU: Aerocool V2X 500W
Monitör: Viewsonic VX2257

Kafamı karıştıran noktalar i3-6100'ün RX 470 ile uyumu ve kasa+PSU seçimi. Sisteme yorumlarınızı ve bu bütçe dahilinde tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
O işlemci ekran kartına darboğaz yapar. İkincisi kasada ki güç kaynağının 8 pin güç çıkışı yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM konusunun farkındayım ileride ekleyebilirim.

i3-i5 fiyat farkı az değil bütçe de kısıtlı malesef.

Araştırdığım kadarıyla çoğu oyunda oyun keyfini etkileyecek kadar sıkıntı çıkarmıyor. Yabancı forumlarda bu ikili çok önerilmiş hatta RX 480 ile dahi öneren var. Yine de görüş almak istedim. PSU için de dönüştürücü işe yarar umarım?

5 yıl hiçbir değişiklik yapmayacaksan işlemciyi en az i5 yapmalısın. Ekran kartı 5 yıl idare etsede işlemcinin 2 yıl sonra teklemesi muhtemel. İşlemciyi en az 6402P yap derim. PSU üstte olan kasalar eskide kaldı altta olanı tercih et.

Asıl amaç 3 yıl aslında, sonrası gittiği yere kadar, yetmezse o günün şartlarına göre komple yenileyebilirim. Şu an bütçe kısıtlı. Tavsiye için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı