Merhaba. Uzun zamandır inaktiftim, şimdi de yaşadığım sorunu çözemediğimden dolayı tekrar bir uğramak istedim.
Sorun şu, bilgisayar ilk açılışta monitörlere (2 monitör kullanıyorum.) görüntü gelmiyor ancak her parçanın ışığı yanıyor ve fanları dönüyor. Power tuşuna basılı tutarak kapatı/aç yapıyorum ve şanslıysam 4. cü seferinde görüntüyü alıyorum.
Bunun sorununu kablodan olduğunu düşündüm, çıkarıp takınca bir iki sefer görüntü almayı başardım. Ancak her seferinde sorun bu değil, UPS kullanıyorum, besleyemiyor diye düşündüm ve UPS olmadan çalıştırdım, yine düzelmedi.
Ekran kartı tam takılı değil mi, oturmadı mı dedim, çıkardım geri taktım ama 2 gün sorunu çözdü sonra tekrar devam etti sorun.
Hiçbirisi beni burada konu açmaya itmemişti, ancak son 2 gündür bilgisayar açıkken görüntü gidiyor, geliyor. Bu hiç olmuyordu, daha yeni olmaya başladı.
Oyunda iken görüntü gidip gelince oyundan da hata alıyorum ve kapanıyor oyun.
Ne kadar düşünürsem düşüneyim sorunun sebebini bulamadım. Siz ne düşüyorsunuz?
Sistemim:
- RX470
- i3 7100
- 8GB 2400MHz RAM
- Aerocool KCAS 600W PSU
- Seagate Barracuda 500GB 7200RPM
- MX300 275GB SSD ve bir de harici HDD takılı.
UPS de yetiyor sisteme bu arada denemiş bulunmaktayım onu.
Orijinal Windows 10 Pro kullanıyorum, güncel tamamen.
Driverlerım güncel tamamen, sadece AMD'nin Beta durumunda olan driverını kurmadım, o kadar.
Yine ihtiyacınız olan bir şey olursa sorabilirsiniz. Bu metini yazarken 2 kere gitti bu arada ekranım, sayısında da bir sıklaşma söz konusu artık.