RX 470 sisteme yükseltme önerisi

Em1RST

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, yaklaşık 6 yıldır kullanmakta olduğum bir PC var iyi götürüyordu ama son dönemlerde yetmemeye başladı. Malum fiyatlar dolayısıyla yeni bir PC de toplayamıyorum ondan dolayı bir süre daha götürecek şekilde sistemimi yükseltmek istiyorum zaten yüksek ayarlarda oynamak gibi amacım yok düşük orta arası stabil oynasam yeterli.

Sistem:
i5 6402p işlemci.
MSI RX470 Gaming X 4 GB ekran kartı.
MSI B150M Bazooka anakart.
8 GB 1600MHz RAM.
1TB HDD.

Sistemin şu anlık en iyi parçasının ekran kartı olduğunu düşünüyorum. İşlemci alacağım ve 8 GB RAM ekleyeceğim ancak bir sorum var. Yeni alacağım RAM'in markasının ya da MHz'sinin vs. aynı olması gerekli midir eski kullandığım ile? İşlemci olarak ise fiyatı makul olacak şekilde tavsiye verebilir misiniz? Sadece işlemci için 4K vs. veremem 5-6.nesil falan i7 işlemcileri de sıfır olarak bulmak mümkün değil ondan büyük ihtimalle 2. el olarak alacağım. Bunun nasıl riski vardır almadan önce nelere dikkat etmem gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
i7-6700 ve bir 8G RAM daha ekleyince süper olur bence bu sistem. SSD yoksa sırf Windows kurmak için alabilirsiniz hocam. Sistemi canlandırır. RAM için illa aynı marka olmasına gerek yok ama uyumlu olması lazım.

i7-6700 ve bir 8G RAM daha ekleyince süper olur bence bu sistem. SSD yoksa sırf Windows kurmak için alabilirsiniz hocam. Sistemi canlandırır. RAM için illa aynı marka olmasına gerek yok ama uyumlu olması lazım.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 2. el sitelerine bakıyorum işlemci için, sağlam bir i7 6700 bulabilirsem uygun fiyata süper olur bir de Ram'in uyumlu olup olmamasını nerden öğrenebilirim ?

@Em1RST Hocam üzgünüm fakat RAM uyumluluğu hakkında pek bir bilgim yok, fakat ben RAM alırken aynı frekansda 2 tane farklı marka alıp taktım ve Dual Channel olarak tanıdı sistem. .
Anladım teşekkür ederim. Ben o işi biraz araştırayım o zaman. Sistem dual channel olarak tanıdı demişsiniz de yani rami kasaya taktığımız zaman direkt tanıyor ve 16GB ramimiz mi oluyor yoksa BIOS üzerinden falan ayar yapmak gerekli mi ?

i7 6700K işlemci alabilirsin. 8 GB RAM eklemen iyi olur. RAM DDR4 olmasına, CL değerinin aynı olmasına ve voltajına dikkat et. Voltajı sonda yazar 1.2V, 1.35V gibi.

i7 6700K işlemci alabilirsin. 8 GB RAM eklemen iyi olur. RAM DDR4 olmasına, CL değerinin aynı olmasına ve voltajına dikkat et. Voltajı sonda yazar 1.2V, 1.35V gibi
Cevabınız için teşekkürler. Voltajına dikkat et derken iki raminki de aynı olsun anlamında mı dediniz CL değeri gibi ?

Direkt 16 olarak tanır fakat MHz ayarı yapmak gerekebilir hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…