RX 470 vs RX 570

Makaleler
4
Daha fazla  
RX560'ı uğurlayıp 2. el RX470 ve RX570 buldum. İkisinin de testlerinde yükte sıcaklık problemi olmadığı söyleniyor. Açıkçası mining yapıldı mı yapılmadı mı onu zaman gösterir, sormak istediğim şey o değil aslında.

RX470 mi yoksa 570 mi daha iyi? Performans olarak fark olmasa da mimari olarak bir farklılık var mı sizce? Ya da soğutma olarak hangi kart daha iyi olur?

RX470 120W güç çekiyor, RX570 150W, bir nebze elektrik faturası avantajından dolayı 470'e yönelmek istiyorum bir de sizin fikirlerinizi merak ediyorum kullanan kişiler yorum yaparsa tatlı olur :)

RX 500 serisinin boşta çektiği güç RX 400 serisinden daha düşük, yük altındaki değerler ise karta göre değişebilir çünkü farklı ilave pin sayısında güç girişine sahip RX 470 ve RX 570'ler var. Soğutma konusuda tıpkı güç gibi kartın modeline göre değişebilir, örneğin Armor serisi genel olarak sıcak çalışıyor, Sapphire'de Pulse modeline göre Nitro+ bariz daha soğuk çalışıyor gibi.

RX 500 serisinin boşta çektiği güç RX 400 serisinden daha düşük, yük altındaki değerler ise karta göre değişebilir çünkü farklı ilave pin sayısında güç girişine sahip RX 470 ve RX 570'ler var. Soğutma konusuda tıpkı güç gibi kartın modeline göre değişebilir, örneğin Armor serisi genel olarak sıcak çalışıyor, Sapphire'de Pulse modeline göre Nitro+ bariz daha soğuk çalışıyor gibi.
RX 470 Asus strix 4gb, yada 500 lira daha ucuz RX 470 8GB sapphire pulse var. Sapphire pulse'ı direkt canlı olarak test edeceğim hangi kart daha iyi olur? vram çok önemli değil zaten benim oynayacağım oyunlar çok yüksek değil.

RX 470 ASUS STRIX 4 GB,'ya da 500 lira daha ucuz RX 470 8 GB Sapphire Pulse var. Sapphire Pulse'ı direkt canlı olarak test edeceğim hangi kart daha iyi olur? VRAM çok önemli değil zaten benim oynayacağım oyunlar çok yüksek değil.

ASUS STRIX kullanmadım ancak elimde ASUS Dual GTX 1060 var, bunu soğutma çözümlerini kıyaslamak için söyleyeceğim ki STRIX'de Dual ile benzer bir soğutma bloğuna sahip. RX 570'de hem Sapphire Pulse hem de Nitro+ modelini kullandım, Sapphire'de bellekler Vs'de thermal pad ile soğutuluyor ve ASUS'da soğutma sadece çipset ile kısıtlanmış durumda, bana Sapphire sanki tek fanlı modeli almıyorsanız daha mantıklı bir seçenek gibi geliyor.

ASUS STRIX kullanmadım ancak elimde ASUS Dual GTX 1060 var, bunu soğutma çözümlerini kıyaslamak için söyleyeceğim ki STRIX'de Dual ile benzer bir soğutma bloğuna sahip. RX 570'de hem Sapphire Pulse hem de Nitro+ modelini kullandım, Sapphire'de bellekler Vs'de thermal pad ile soğutuluyor ve ASUS'da soğutma sadece çipset ile kısıtlanmış durumda, bana Sapphire sanki tek fanlı modeli almıyorsanız daha mantıklı bir seçenek gibi geliyor.
Teşekkür ederim abi. RX 470 Çift fanlı modeli, Strixte çift fanlı model.

Strix modeli böyle
1719483639263.png

Sapphire bu şekilde.
1719483676635.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı