RX 480 değiştirilmeli mi?

UltraViolent

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Merhaba. 2020 yılında aldığım sistemimde bana en fazla sıkıntı çıkaran parça ekran kartım oldu. RX 480 Sapphire Nitro+ ekran kartım var ve sayesinde WattMan sorunu ile çok uğraştım. Sorunum çözüldü ama hala ekran kartı yarım yamalak bir performansta. Ekran kartının ve işlemcinin termal macununu değiştirip içindeki tozları temizletip tekrardan bir performans analizi yapacağım. Neyse, asıl soracağım şey, tanıdık bir arkadaş bana GTX 1060 MSI ekran kartını 1900 gibi uygun bir fiyata satabileceğini söylüyor. Satın alınır mı? Bu arada sebebini bilmediğim şekilde ekran kartım Fortnite önerilen ayarlarda bile 20 FPS veriyor ve aşırı kasıyor. Sizce ekran kartını alınır mı?

6 gb hocam.

Evet. Termal macun yenilenmesi lazım galiba. 2 yıldır yenilemiyorum...
Dediğim gibi, 480'in o FPS'i vermesi mümkün değil. Satıp daha iyi modellere de yönelebilirsiniz, 6600 gibi. 1060'da o karttan geçişte pek tatmin etmez çünkü. Benzer performans verir.

Dediğim gibi, 480'in o FPS'i vermesi mümkün değil. Satıp daha iyi modellere de yönelebilirsiniz, 6600 gibi. 1060'da o karttan geçişte pek tatmin etmez çünkü. Benzer performans verir.
Benzer performans vermesi çok da umrumda değil açıkçası. Sıkıldım artık bu ekran kartıyla uğraşmak istemiyorum. Bir şey soracağım. Termal macundan dolayı olabilir mi? Çünkü dediğim gibi, 2020 den beri yenilemiyorum. Ayrıca benim ekran kartım sapphire rx 480 nitro 8 gb 256 bit ve alacağım MSI 1060 ise 6 gb 192 bit. Hangisi daha iyidir sizce?

Termal macun olmasa bile 20 FPS saçma bir değer. Kart ısındığı için bir miktar performans kaybı yaşar ancak 20FPS'e düşecek bir performans kaybı yaşayacak kadar ısınamadan sistem kendisini kapatır. Sistemin yük altında değerlerini atarsanız inceleyip yardımcı olsunlar, muhtemelen siz RTX3090 bile alsanız benzer bir performans alacaksınız.

İkiside hemen hemen aynı kart. RX 480 bir tık daha iyi bazı oyunlarda, geri kalanlarda eşitler. Sistemin geri kalanı ve PSU'yu da yazın.

İkiside hemen hemen aynı kart. RX 480 bir tık daha iyi bazı oyunlarda, geri kalanlarda eşitler. Sistemin geri kalanı ve PSU'yu da yazın.
1060 ı aldım. Şimdi bakıyorum performansına. İşlemcinin de termal macununu yeniledim ve bilgisayarı temizledim. Hadi bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…