RX 480 ekran kartı sinyal yok hatası

Batuyed

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7-4770 3.4ghz, Rx 480 4GB, 16GB Ram 1600mhz, 450W Psu.
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhaba. Bilgisayarımı normal bir şekilde kapatıp 1 hafta kadar açmadım. Açmak istediğimde ise monitörümde "sinyal yok" hatası alıyordum ve ekran kartının fanları dönüyor AnyDesk üzerinden kısa süreli kilit ekranının görüntüsünü alabildim. Ekran kartını ve RAM'leri çıkartıp takmayı denedim ama hala durum aynı. Dahili işlemcinin ekran kartından görüntü alıp bilgiayarı çalıştırabiliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Anakarttan görüntü alıp aygıt yöneticisine bakın, ekran kartı, görüntü bağdaştırıcıları altında görünüyor mu?
Rx480 ekran kartını kullanırken intel işlemcimin dahili ekran kartını aygıt yöneticisinden aynı anda göremiyordum. Bunda da durum aynı tek seferde 1 ekran kartı görebiliyorum aygıt yöneticisinden şuanki kullandığımı sadece.

BIOS sıfırlayıp ekran kartına takın görüntü kablosunu veya BIOS'tan multi monitör ayarını açın.
bios sıfırlama dediğiniz bois pilini çıkartıp takmak mi? Biosumda multi monitör özelliği olduğunu samam baya eski bir bios.

BIOS sıfırlayıp ekran kartına takın görüntü kablosunu veya BIOS'tan multi monitör ayarını açın.
hangi kısımdadır o ayar sizce. pek ayar yok benim biosumda

Bios:

Dosya Ekleri

• IMG_20241004_131611.jpg
    258,1 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Devices ve Advanced sekmelerinin görüntüsünü atar mısın?
dosya boyutunu kabul etmiyor technopat ama yazılı olarak atayım

Main

Devices

Advanced

Power

Lenovo BIOS Setup Utility

Security Startup

Exit

USB Setup

ATA Drives Setup

Video Setup

Audio Setup

Network Setup

Help Message

Select this option to configure your system's ATA drives.

Devices

Video Setup

Help Message

Select Active Video

[Auto]

Select which graphic controller to be used as the primary display device.

Select Active Video

IGD

PEG

Auto

Advanced menüsü:
Main

Devices

Advanced

Power

Security Startup Exit

CPU Configuration

Help Message

Contains CPU features.

Anakartım Lenovo Sharkbay
Anakart modelini söyler misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…