RX 480 GPU saatinde dalgalanma

Elminster

Hectopat
Bugün RX 480'i PC'ye taktım. Baya tedirgindim takarken. İlk kez işlemi gerçekleştirdim oturdu mu, oturmadı mı vidasını sıkma bölümü 8 pini takarken falan hayli gerildim. Bir şekilde hallettim, çalıştırdım. GPU tweak II önceden PC'de yüklüydü. İlk açılışta önüme gelen ekranda GPU clock göstergelerinin çok dalgalı olduğunu gördüm. Acaba dedim bir şeyi yanlış mı taktım? Şu an tedirginlikten karta veya başka donanıma zarar gelmesin diye hemen danışmak istedim yoksa gerekli driver silme yükleme gerekirse format falan atacağım. Şimdilik bunun ne kadar anormal bir durum olduğunu öğrensem yeterli arkadaşlar. Teşekkürle.

Dalgalanmanın fotoğrafı:

2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
fazla oyun oynama fırsatım olmadı yani zorlayacağına inandığım oyunlar değil ama şuana kadar oynadığım her oyunda gpu usage peekler yapıyor bu gereklidir belki enerji tasarrufu için yapıyordur diye düşünüyor ama emin olmak istiyorum bir de zorlamak için önerebileceğiniz bir benchmark veya stres testi var mıdır @BERWAR?

konudan bağımsız olarak şöyle bir sıkıntım daha var araştır araştır ben ne sebebini anlayabildim ne de çözümünü bulabildim belki sizin bir fikriniz vardır pc açılışı sırasında bios ekranı bölümünde beni rahatsız eden fleckering dedikleri bir görüntü oluşuyor videosu da var ama paylaşmaya korkuyorum ceza alır mıyım emin olamadım neyse çözümünü biostan reklam image'ını kapatmakta buldum ama bu bir donanımsal sıkıntı mı ileride daha büyük şeylere yol açabilir mi anakartta veya ekran kartında bir problemi var bu dalgalanmalar normal değilde uzun vadede beni mavi ekranlarla boğuşmaya mı götürür açılıştaki sıkıntı keza öyle fikriniz varsa çok makbule geçer gerçekten iade hakkım dolmadan bu durumu çözmek istiyorum. bununla alakalı olup olmadığını anlayamadığım başka bir sıkıntı da monitörü kapattığım zaman görüntü siyah beyaz noktalarla doluyor eğer oyunda falansam alt+tabla kurtara biliyorum ya da tekrar açıp kapamam gerekiyor bunun sebebi gene kartla mı alakalı algılayamadım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı