Herkese merhaba. Yakında bir sistem toplayacağım. Bazı sorularım var.
1080P ve en üst ayarlarda oyunları +60 FPS oynamak bana yeter. Rx 480 tam benim tanımıma uyuyor ama aklım gtx1070 e takılıyor. Daha uzun ömürlü olur diye düşünüyorum.
Rx 480 sistem toplamaya daha yakınım bütçe olarak. Nasıl bir sistem toplarım. Nerden geldiğini anlamadığım takıntılarım var sıvı soğutma olsun, en iyisi olsun derken bütçe alıp gidiyor başını. İşlemciyi overclock yapmayacağım. 6500-6600 işlemci tercihlerim arasında. Anakart konusunda hangisini alacağımı bilmiyorum burda yardımınıza ihtiyacım var. İşlemci stock soğutucu kullanmak istemiyorum güzel bi hava soğutma önerirseniz sevinirim.
Depolamaya gelecek olursak direk SSD kullanmayı düşünüyorum. 500GB Samsung 750 Evo bana yeteceğini düşünüyorum. Sonradan yetmezse ekleyebilirim sabit disk.
Monitör seçiminde AMD ekran kartına FreeSync bi monitör almak lazım. 1ms 1080P gene uygun fiyatlı f/p monitör önerirseniz sevinirim.
Kasa konusunda dış görünüşe fazla önem vermem ama tabi ortada duracak, düzgün birşey istiyorum. Fazla pahalı olmayan, kablolama yaparken, kabloların ortada gözükmesi için kablo gizleme bölümü olması iyi olur. PSU da ayarlarsınız siz.
Eksen bilgisayar da dolar kuru kampanyasında topladığımda bir sistem 3500 civarlarındaydı. Yazın toplayacağım, özel bir indirim olursa gene daha da işime gelir ama şu anlık konuşursak 4000-4300 gibi bir bütçem var. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim