RX 480 HDMI ile görüntü alamama sorunu

ibrhmzkn

Hectopat
Daha fazla  
Dün bilgisayarımı normal bir şekilde kapattım ve daha sonra açmaya çalıştığımda monitör, "HDMI" "analog" seçenekleri arasında kendi kendisine değişiyor ve sonra tamamen siyah ekranda kalıyor. Hemen ekran kartını ve RAM'i söküp statiği alıp tekrar denedim hiçbir şey değişmedi. Daha sonra ekran kartını söküp HDMI onboard girişine bağladım tekrar aynı hatayı aldım. En son VGA onboard ile bilgisayar açıldı, HDMI kablosunun bozulduğunu düşündüm bugün yeni bir HDMI kablo alıp denedim ve aynı hatayı almaya devam ediyorum.
Yani onboard ve ekran kartından HDMI ile görüntü alamıyorum fakat onboard da VGA ile görüntü alıyorum, ekran kartında VGA olmadığı için deneme şansım olmadı. Sizce bunun sebebi nedir yardımcı olabilecek birisi var mı acaba?

Parçalar:
  • MSI RX 480 8 GB Gaming X
  • MSI H110M Gaming Anakart
  • GSKILL 8GB (1x8GB) Aegis DDR4 RAM
  • Intel i3 7100 İşlemci
  • Everest 650 Watt PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir monitörde veya TV'de deneme imkanınız varsa orada deneyin. Sorun belki monitörün HDMI girişindedir. Ayrıca oradaki Everest güç kaynağını da her an günah keçisi ilan edebiliriz!
Cevap için teşekkür ederim, başka monitörde deneme imkanım yok maalesef, dün HDMI to VGA, Displayport to VGA ve DVI to VGA dönüştürücülerinin siparişlerini verdim yarın elimde olur birde onlarla denicem, umarım olur olmazsa servise göndericem mecbur.

Başka bir monitörde veya TV'de deneme imkanınız varsa orada deneyin. Sorun belki monitörün HDMI girişindedir. Ayrıca oradaki Everest güç kaynağını da her an günah keçisi ilan edebiliriz!
Hocam dediğin gibi monitörün HDMI girişi arızalanmış şuan HDMI to VGA çevirici ile ekran kartından görüntü aldım umarım çevirici ilerleyen zamanda sıkıntı çıkartmaz, bildiğim kadarıyla bazı çeviriciler bi süre sonra görüntü vermiyor veya ekranda kararma gibi problemler oluşturuyor. Cevabın için tekrar teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı