RX 480 i5 2500 darboğaz

Forvelin

Hectopat
Merhabalar,
Eski bir bilgisayara sahibim. World of Warcraft oyunu oynarken bazı özel durumlarda bilgisayar kilitleniyor ve reset atmak zorunda kalıyorum.
Bazı özel durumlarda, özellikle kamera açısının yaklaştığı anlarda siyah ekrana düşüyorum( sanki ekran kartı yokmuş ya da kablosunu takmadığımızda monitör de çıkan yazılar çıkıyor. Ekran kartı yokmuş gibi davranıyor. Discord ya da oyun seslerini duyabiliyorum ama bas-konuş ile konuşmaya çalıştığımda arkadaşlar beni duymuyor.) Reset atıp tekrar başlattıp oyuna giriş yapıyorum. Bu özel durumlar haricinde de FPS düşmeleri kasmalar gibi problem yaşamıyorum.

Ekran kartım; MSI RX 480 8 GB 256 Bit.
İşlemci; i5 2500.
RAM; 8 GB DDR3.

Sorum; ekran kartımın yeterince iyi olduğunu düşünüyorum açıkçası. Diğer donanım bileşenlerim eski oldukları için darboğaz nedeniyle mi böyle bir problem yaşadığımı merak ediyorum açıkçası. Anakart - RAM - işlemci değişimi sorunu aşmamı sağlar mı? Yoksa tamamen ekran kartı ile mi alakalıdır bu problem?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ekran kartını gayet iyi bir ekran kartı diğer bileşenleriniz eski.

Bu sorunun darboğazla uzaktan yakından alâkası yok. Ekran kartı sürücüsü kontrol edin ve sıfır kurulum yapın. Daha başka fikri olan üyeler vardır zaten.

Bulabilirsen i7 3770k ya da i5 3570-3470 işlemci satın almanızı öneririm.

Edit: arkadaşında dediği gibi sorun ekran kartından da kaynaklanıyor olabilir, ekran kartınızın 2. el mi aldınız yoksa ilk sahibi misiniz?

ekran kartımın ilk sahibiyim. radeon software yazılımında en güncel sürümü kullanıyorum.
kafamda düşük bütçe ile b450 anakart, ryzen 5 2600 işlemci, 2x8 gb ram alıp ekran kartı ile yola devam etmeyi düşünüyorum açıkçası. 2800-3000 tl gibi bir maliyet çıkıyor aşağı yukarı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…