RX 480 ile yeterli performansı alamama

atomiksler

Hectopat
Daha fazla  
1584556524444.png

Arkadaşlar merhaba, sistemim yukarıda gördüğünüz gibidir. Bugün elime geçti ekran kartı ama oyundaki performansı çok düşük. Örneğin CS:GO'da bundan önceki kartım GTX 1050 2 GB ile 100-200FPS alırken bu kart ile 140-150FPS alıyorum. Darboğaz yapıyor diyeceksiniz tamam da bu kadar da olmaz ya. Çok saçma değil mi şu durum?

Cs:go'daki değerler;
gpu kullanımı sürekli değişiyor %0 %8 %12 %40 %66 %95 sürekli değişiyor ama genellikle 65 in altında görüyorum
cpu kullanımı ise 60-75 arası. Gariplik burada darboğaz olması için CPU nun %100 kullanılması lazım değil mi ?

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 516529

Arkadaşlar merhaba, sistemim yukarıda gördüğünüz gibidir. Bugün elime geçti ekran kartı ama oyundaki performansı çok düşük. Örneğin CS:GO'da bundan önceki kartım GTX 1050 2 GB ile 100-200FPS alırken bu kart ile 140-150FPS alıyorum. Darboğaz yapıyor diyeceksiniz tamam da bu kadar da olmaz ya. Çok saçma değil mi şu durum?
İlk olarak ekran kartına başlıkta RX480 yazmışsınız fotoğrafta RX580. İkinci olarak darboğaz söz konusu almadan önce gerekli araştırmaları yapsaydınız bu durumda olmazdınız, teknoloji hem bu saçma diye bir şey yok. MSI Afterburner uygulamasıyla oyun içi ekran kartı ve işlemci sıcaklık ve kullanım değerlerini atarsanız daha iyi bir yorumda bulunabiliriz.

İlk olarak ekran kartına başlıkta RX480 yazmışsınız fotoğrafta RX580. İkinci olarak darboğaz söz konusu almadan önce gerekli araştırmaları yapsaydınız bu durumda olmazdınız, teknoloji hem bu saçma diye bir şey yok. MSI Afterburner uygulamasıyla oyun içi ekran kartı ve işlemci sıcaklık ve kullanım değerlerini atarsanız daha iyi bir yorumda bulunabiliriz.
Değerleri ekledim. Pardon başlığı yanlış yazmışım düzeltemiyorum ben yetkili biri varsa ricam olur
MSI Afterburner ile oyun içinde ki işlemci, ekran kartı kullanımına bakmak gerekiyor.
Değerleri ekledim hocam
Yorumunuzu bekliyorum hocam
evet hala bekliyorum

Son düzenleme:
1. CS:GO işlemciye yük bindiren bir oyun.
2. Siz, işlemcinizin besleyemeyeceği bir ekran kartı takarak büyük bir yanlış yapmışsınız.
3. Ekran kartınız konu başlığında RX 480, konu içeriğinde RX 580 olarak görülüyor. Eğer kartınız RX 480 ise tüm grafik sürücülerini ve ayarlarını kaldırıp, temiz kurulum yapmanızı öneririm.
4. Grafik ayarlarınızı düşürdükçe yük işlemciye biner, ekran kartı yatar. Darboğaz sorununu minimum seviyeye çekmek için, olabildiğince oyunun grafik ayarlarını en üst seviyeye getirin. RX 480 ya RX 580, CS:GO için güçlü bir ekran kartı.
5. Oyuna girdikten sonra geliştirci konsolunu açıp, ''fps_max 0'' olarak ayarlarsanız, alabileceğiniz en yüksek FPS'i alırsınız. ( Muhtemelen bunu biliyorsunuzdur, konuyu başka tecrübesiz arkadaşlar da görebileceği için yazdım. )

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı