RX 480 kapanma ve görüntü gitme sorunu

ernylmz35

Decapat
2 gün önce ikinci el 2 yıl garantili kutu fatura tastamam jelatini bile sökülmemiş tertemiz bir RX 480 1400 TL'ye aldım diye seviniyorum ancak bilgisayarıma taktım ve olaylar gelişti. Yük altına girince fanlar bir anda yüzde yüz çalıştı ve görüntü gitti kapattım açtım bu sefer bilgisayar kapandı, bu konu hakkında sorun yaşayanlar hayli çok, yarın tertemiz bir format atmayı düşünüyorum. Eğer çözülmezse sorun nedir acaba bu sorunu garanti süreciyle uğraşmadan çözebilen var mı ? Bu arada sistemimde Nvidia kart vardı daha önce ve kartı değiştirmemin üzerine format atmadım sadece DDU ile eski sürücüleri sildim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ,
Aynı sorun benim ekran kartımda da mevcut.RX 480 8GB Gaming X .Oyun oynarken bir anda fanlar en son seviyede çalışıp monitör bağlantısı gidiyor.Ekran kartını alalı 1 yıl oldu ve bu sorun ortaya yeni çıktı.Servise göndericem yarın.Seninde garantisi bitmeden bu yolu izlemeni tavsiye ederim.

Merhaba ,
Aynı sorun benim ekran kartımda da mevcut.RX 480 8GB Gaming X .Oyun oynarken bir anda fanlar en son seviyede çalışıp monitör bağlantısı gidiyor.Ekran kartını alalı 1 yıl oldu ve bu sorun ortaya yeni çıktı.Servise göndericem yarın.Seninde garantisi bitmeden bu yolu izlemeni tavsiye ederim.

Servise gönderdim salı günü dostum gelişmeleri yazıcam sende yazarsan sevinirim , geçmiş olsun bu arada can sıkıcı bir durum

Bende bilgisayardaki işlerimi halledip pazartesi günü servise göndericem.Tahminimce %90 üretici kaynaklı bir sorun.İnternette bu sorunla karşılaşan çok insan var.Umarım herhangi bir aksilik çıkmadan gereken işlemi görürüz .

Bu arada 2 gündür bu konu hakkında tüm forumlarda araştırma yapıyorum.Yaptığım araştırma neticesinde bazı kullanıcılar Global Wattman ayarlarında değişiklik yaparak sorunu çözdüğünü söylüyor.Bende mantık olarak bu ekran kartını 1 yıldır sorunsuz olarak kullanıyorum,bir anda nasıl bu şekilde kapanmaya başlayabilir.OC yapmadım ve oynadığım oyunlarda 8 GB 'lık kullanabileceğim vram miktarından 920 MB kullandığım zaman bile oyun kapanıyor ?.Çok mantıksız geldi açıkçası bana ve bu hatayı yaşamadan önceki ekran kartı driverını indirip denemek istedim.Tam tarihini hatırlamadığım için 17.1.1 güncellemesini indirdim.Gözlemlediğim kadarıyla şuanda bilgisayarımın ekranı gitmiyor.Bazı oyunlarda kapanmıyor.Forumlarda bahsedilen konunun temeli yeni güncelleme ile sorun yaşayan kullanıcıların Global Wattman ayarlarından bazı ayarlamaları kendileri editleyerek bu soruna çözüm bulmuş olmaları.Şuanda bu ekran kartına sahip olan kullanıcılar için eski driverlardan bir tanesini yükleyip geçiçi olarak bir çözüm üretebilirler.Mümkümse 2017 yılında yapılan bir güncelleştirmeyi yükleyin.Ben o şekilde yükledim.1 Hafta sonra bende ekran kartını servise göndereceğim.Benim gibi bilgisayarda acil işi olupta göndermeden önce işlerini halletmek isteyen kullanıcılar için geçici bir çözüm yolu.

Bu arada 2 gündür bu konu hakkında tüm forumlarda araştırma yapıyorum.Yaptığım araştırma neticesinde bazı kullanıcılar Global Wattman ayarlarında değişiklik yaparak sorunu çözdüğünü söylüyor.Bende mantık olarak bu ekran kartını 1 yıldır sorunsuz olarak kullanıyorum,bir anda nasıl bu şekilde kapanmaya başlayabilir.OC yapmadım ve oynadığım oyunlarda 8 GB 'lık kullanabileceğim vram miktarından 920 MB kullandığım zaman bile oyun kapanıyor ?.Çok mantıksız geldi açıkçası bana ve bu hatayı yaşamadan önceki ekran kartı driverını indirip denemek istedim.Tam tarihini hatırlamadığım için 17.1.1 güncellemesini indirdim.Gözlemlediğim kadarıyla şuanda bilgisayarımın ekranı gitmiyor.Bazı oyunlarda kapanmıyor.Forumlarda bahsedilen konunun temeli yeni güncelleme ile sorun yaşayan kullanıcıların Global Wattman ayarlarından bazı ayarlamaları kendileri editleyerek bu soruna çözüm bulmuş olmaları.Şuanda bu ekran kartına sahip olan kullanıcılar için eski driverlardan bir tanesini yükleyip geçiçi olarak bir çözüm üretebilirler.Mümkümse 2017 yılında yapılan bir güncelleştirmeyi yükleyin.Ben o şekilde yükledim.1 Hafta sonra bende ekran kartını servise göndereceğim.Benim gibi bilgisayarda acil işi olupta göndermeden önce işlerini halletmek isteyen kullanıcılar için geçici bir çözüm yolu.

Dediğin olayı bend araştırdım ama geçici çözümler yerine komple çözmek istediğim için gönderdim servise , sonuçta ekran kartının gpu sunda olan bir sıkıntı ilerde tekrar patlak verir ve rx480 performansını alamam o ayarlarla , servis beklediğimden yavaş işliyor bu arada asus servisi hızlı falan hikaye yani

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı