Evet arkadaşlar kart şuan elime ulaştı , termal macun değişmiş , fan bakımları yapılmış , gerekli testler ve kontroller sağlanmış . Şuan bir sıkıntı yok inşallah olmazda . Sonuç olarak sorun çözülmüş gibi duruyor ya hayırlısı , darısı başınıza
Öncelikle geçmiş olsun. RX 480 8GB O.C Sapphire modelini kullanıyordum 1 sene öncesine kadar. Bir anda görüntü gitti fanlar son hızda dönmeye başladı ve sürekli devam etti. Garantiye gönderdim ve ürünün hatalı olduğu ve para iadesi yapıldı. Elinizden çıkarma şansınız var ise hiç düşünmeyin hemen çıkartın.
Teşekkürler dostum sana da geçmiş olsun , şuan sorunsuz gidiyor gibi ancak haklısın bende elimden çıkarmam gerektiğini düşündüm ilan verdim zaten , satıp rx 580 almayı düşünüyorum sence yapmalımıyım böyle bir şey , 580 serisinde bir sorun duymadım ben
Hocam bu sorundan sonra RX serisi ve AMD işlemci bulunan hiçbir ekran kartını incelemedim ve takip etmedim. 2 Kere AMD ekran kartında çok sıkıntılar çektim son olaydan sonra uzak durmaya karar verdim. Fakat illa ki alıp size önerecek arkadaşlar bulursunuz burada. Hayırlısı olsun şimdiden.
Ya gsync monitörler pahalı olmasa amd nin yüzüne bakmam da yapıcak bişey yok freesync ucuz
Sorunlarınızın sebebini kısaca açıklamaya çalışayım;
RX 480 serisi 6 ya da 8 pili olarak çıktı. Bağlantı yolu olan PCi Express teoride 70W çeker. 6 pinden ise fazladan 70W daha, 8 pinden de 150W daha çeker. Yani teoride
6 pinli RX 480'ler 150W,
8 pinli RX 480'ler 220W çekerler. Bunlar hep teorik değerler tabi.
Fakat kısa sürelerde, örneğin bir saniyenin 10'da 1'i gibi sürelerle 8 pinli RX 480'inimin 265W (PCi Express üzerinden 80 küsür) çektiğine şahit oldum. Normalde bu miktar, bu kadar kısa sürelerde ekran kartı için zararlı değil. Ancak güç kaynagi için yaralayıcı olabilir. Bir çok 8 pinli güç kaynağı, o 8 pini aslında aynı hat üzerindeki iki tane 6'lı pini birleştirerek elde ediyor. Böylece 70W'ı kolayca geçiyor ama 150W ve üzerinde gücü saglayamiyor.
Normalde akıllı ve adaptif olan ekran kartlarımız bu durumu son ana kadar tolare ediyor, ama artık ısı değerleri riskli boyuta ulaşınca fanlar en yüksek hıza çıkıyor, kart en yüksek gücü talep ediyor ama zaten ısınmış olan güç kaynağı (ısınan güç kaynaklarının verimi ve çıkış gücü düşer) bu talebi karşılayamayınca görüntü gidiyor.
Günümüz ekran kartlarında power factor olmasının ve tam performans çalışmama pahasına tam güç çekmemelerinin sebebi bu.
Bu durumun üstesinden gelmenin yolu;
1) doğru güç kaynağı seçmek
2) kasayı iyi havalandırmak
3) 9 ay, en geç 1 yılda bir ekran kartı, işlemci gibi parçaların termal macunlarını yenilemek.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.