Evet. Sonunda isyan ediyorum. RX 480 mi GTX 1060 mı soruları artık kabak tadı vermeye başladı. Şu soruları netleştirmek istiyorum.
- "RX 480”mi daha iyi GTX 1060 mı ?"
Cevap RX 480 çünkü Vulkan ve DX12 performansı sayesinde daha ileriye dönük. Bu yüzden RX 480.
- "GTX 1050 - 1050 Ti hangi marka seçeyim ?"
Cevap sormaya aşırı bir gerek yok. En ucuz olanını alın. Sonuçta Sapphire gibi markalar yok neredeyse hepsi kaliteli. Araştırın. Sorun forumda Inno3D Twin X2 (örnek olarak) nasıldır ? Diye.
- "RX 480 4GB mı RX 480 8GB mı ?"
Bu soruda gayet basit. Bu sürekli sorulmaz fakat akılda kalmışsa cevap olsun. 4GB daha ucuz ve taş çatlasa 3-5FPS fark olur. İleriye dönüklük için 8GB alınabilir.
Şimdi gelelim verilen cevaplara.
Sebep ? Diye sorarlar adama. Test, benchmark, performans testi, gibi hiçbir kanıt vermeden demek bir miktar Fanboyluk içeriyor. Bu demek değil ki RX 480 öneren Fan değil, eğer yargılayıcı ve iğneleyici bir konuşma türü var ise Fanboy gibi duruyor. Yargılayıcı bir tavır yerine tarafsız bir yorum her zaman daha iyidir. Bunun dışında ASUS, MSI önerme sebebi kaliteli olması da olsa Nvidia”nın kalitesiz markaları yok. Ha aklınızda Zotac”ın o turunculuları kalmışsa onları düzelttiler. Artık hiçbir sıkıntısı yok. Şunuda belirtelim, bilgisayar toplama konularnda bütçe verilmeyince hem biz bekliyoruz hem siz yardım alamıyorsunuz. Bütçe verin.
Aklınıza gelirse yazın ki bilgilendirelim şimdilik. Yeri gelince bir şeyler yapmanızı istiyorum yetkililer. Kabak tadı verdi artık lütfen...