RX480 4 GB.
Ryzen 5 2600.
RAM 8 GB 3200MHz.
SSD 240GB.
Anakart A320M'a Pro.
Bilgisiyarı taktım her şeyini fakat ekrana görüntü gitmedi. Fan vs her şey çalışıyordu sanırsam BIOS güncel değilmiş, BIOS'u güncellersem sistem çalışır mı?
Genellikle şu an satılan anakartların hepsi güncel BIOS'a sahip.
1 ay önce ben de aynı anakartı almıştım ve güncel BIOS ile gelmişti.
Acaba HDMI veya VGA kablosunu ekran kartı yerine anakarta takmış olabilir misiniz?
Hocam BIOS güncellemesi sorun yoksa aslında gerek yok denilebilir. Sizdeki sorun BIOS güncellemesine bağlamışsınız ama BIOS güncel olmasa bile görüntü gelmesi lazım.
İşlemciniz 3000 serisinden olsaydı o anakarta güncelleme yapmanız zorunluydu fakat 2000 serisi için zaten güncel gelmekte. Sorunun BIOS olduğunu sanmıyorum bu sebeple. RAM slotlarına ya da işlemci soğutucusuna bir bakın derim. Ekran kartını tam oturtamamışta olabilirsiniz.
İşlemciniz 3000 serisinden olsaydı o anakarta güncelleme yapmanız zorunluydu fakat 2000 serisi için zaten güncel gelmekte. Sorunun BIOS olduğunu sanmıyorum bu sebeple. RAM slotlarına ya da işlemci soğutucusuna bir bakın derim. Ekran kartını tam oturtamamışta olabilirsiniz.
Ya anakartı genede güncelleteceğim sizlerinde dediği üzere uygun benim sisteme acaba powerdemi sorun var oda geldi aklıma çünkü ekran kartı takıkken kırmızı ışık veriyor görüntü gitmiyor ekran kartı takık değilken gene görüntü gitmiyor bir de gücü anakarta bağlayınca bip bip bip ötüyordu ama takmayınca hiç ses çıkmıyordu.
Ya anakartı genede güncelleteceğim sizlerinde dediği üzere uygun benim sisteme acaba powerdemi sorun var oda geldi aklıma çünkü ekran kartı takıkken kırmızı ışık veriyor görüntü gitmiyor ekran kartı takık değilken gene görüntü gitmiyor bir de gücü anakarta bağlayınca bip bip bip ötüyordu ama takmayınca hiç ses çıkmıyordu.
Hata LED'i yanmıyordu sadece sorun BIOS'dan olabilir diye geri gönderdim ama denilene göre gerek yokmuş BIOS'a o kadar da gene olmazsa PSU'yu değiştireceğim.