RX 480 Sapphire TriXX O.C Ayarları Nasıl Olmalı?

EPGnodiller

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi Sapphire'ın RX480 8GB Nitro+ özellikli ekran kartını kullanmaktayım. Varsayılan saat hızı 1342 olarak geldi, ben Sapphire TriXX uygulamasından pek anlayamadım. Ne kadar O.C yapabilirim yada O.C yaparken hangi ayarları yapmalıyım? Power usage, power limit gibi değişik değerler ne olmalı, yakma yada bozma ihtimalim nelerdir? Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Aynı ekran kartına sahibim. Sapphire Trixx uygulamasını indirdim ve bekliyorum şuanlık yanlış bir işlem yapmamak için. Umarım bilen birileri bizi bilgilendirir.

Rehber:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam elbet bende biliyorum Youtube yazıp aramayı. Bize şöyle yapsan iyi olur şöyle yapsan kötü olur şeklinde detaylı anlatım yapan biri lazım.

Yav bu videolardan anlamadığım için buraya başvurdum ama neyse ayrıntılı mutlaka türkler video yapacaktır bekleyeceğiz

Kardeşim detaylı anlatım her yerde mevcut. Ben de anlatayım tekrar o zaman:

1) Furmark veya başka bir güvenli GPU stres test programı yükleyin.

2) İnternet üzerinde aynı GPU'da bulabildiğiniz en yüksek overclock değerini bulun.

3) Ekran kartınızın overclock programından core clock ve memory değerlerini az bir miktar (internetten bulduğunuz hızın 5'te biri gibi) arttırın, power target değerini en sona çekin ve apply tuşuna basın.

4) GPU stres testini başlatın.

5) Birkaç dakika boyunca sıcaklıkları ve ekranı kontrol edin. Eğer sıcaklık 75 dereceyi geçiyorsa fan hızlarını yükseltin.

5) Sıcaklık tehlikede değilse ve ekranda bozulma veya benzeri bir şey de yoksa (parazitlenme, yanıp sönme, ekranın bazı bölümlerinde belirip kaybolan kareler gibi) hızı bir miktar daha arttırın.

6) Yüksek sıcaklık veya ekranda bozulma gibi sorunlar meydana gelmediği sürece stress test programı arkada açık olacak şekilde hızı yavaş yavaş arttırın.

7) Ekranda bozulma, yüksek sıcaklık veya PC'de kilitlenme sorunu olursa en son denediğiniz hızdan yukarısına daha yavaş bir şekilde çıkın. Mesela 50 MHz arttırdığınızda sorun olduysa 40 arttırıp deneyin.

Eğer kilitlenme sorunları meydana gelirse bir tık voltaj arttırıp tekrar deneyebilirsiniz fakat elle arttırdığınız voltaj yüzünden oluşabilecek sorunlarda garanti ilgilenmiyor. Ayrıca voltaj arttırmak kartın ömrünü kısaltabilir.

Ek sorunuz varsa cevaplayabilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…