RX 480 Sistem Yavaşlama ve Mavi Ekran Sorunu

pheatcheck

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhablar 2 ay önce PC topladım. İntel 6700k + rx480 ikilisini tercih ettim. Anakartım asus z170 ve RAM'lar 3200 MHz 16GB.

Win 10 pro kullanıyorum koruma olarakta Esed kullanıyorum kurumsal lisans.

Geçen hafta iş değişikliği sebebiyle ev taşıdım taşındıktan sonra PC'de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Sürekli mavi ekran hatası alıp PC yavaşlamasıyla karşı karşıyayım. En son demin NFS Most Wanted oynarken kırmızı ekran hatası aldım ve win7'ye dönmek yerine sizlerin de fikrini alayım dedim. Gerçekten 6000 TL'yi aşan bir PC alıp bukadar kötü performansla karşılaşmak tam bir skandal.

Bu arada yeni oyunlarında hemen hemen hepsinde çalışmayı durdurdu hatası alıyorum. Crimson sürümüm tamamen güncel driverlarda sıkıntı olmadığından eminim.

Minidump dosyası alttadır.

İndir Minidump rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart tam olarak Z170 Pro gaming sanırım. BIOS sürümün 2003 değil ise güncelle.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb...2003.zip?_ga=1.221038168.170090405.1475911902
Intel sürücülerinde sorun var görünüyor onlarıda güncelleyin. Eset kaldırın bir süre kullanmayın. Diğer sürücüleride güncelleyin. AMD sürücünüzü DDU ile kaldırın en güncel sürüme geçin. En güncel sürüm ise sürüm düşürüp deneyin. Son olarak OC yok sanırım ?

Anakart tam olarak Z170 Pro gaming sanırım. BIOS sürümün 2003 değil ise güncelle.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb...2003.zip?_ga=1.221038168.170090405.1475911902
Intel sürücülerinde sorun var görünüyor onlarıda güncelleyin. Eset kaldırın bir süre kullanmayın. Diğer sürücüleride güncelleyin. AMD sürücünüzü DDU ile kaldırın en güncel sürüme geçin. En güncel sürüm ise sürüm düşürüp deneyin. Son olarak OC yok sanırım ?

Sırayla tüm dediklerini yaptım. Yine mavi ekran verdi. ve Lords Of Fallen oyununda yine durdurdu.

Yeni Minidump
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Acaba sorun yazılımsal değil de donanımsal olabilir mi? Bana öyle geldi çünkü. Bilgisayarın kasasını açsanız bütün soketleri sırasıyla çıkartıp tekrar yerine taksanız. Özellikle ekran kartı yerinden oynamış olabilir. Güç bağlantı kabloları gevşemiş olabilir. Bunu da bir denemenizi öneririm.

Girdim Sata mode Ahci şuan raid yapabiliyorum onu bi.

inteş rapid stroge ile bir alakası olabilirmi?

açıldı şuan ama fena halde midem bulandı bu sistemden 6000lira harcadım 5 sene önce 1500tl ye aldığım pc bukadar uğraştırmadı 5 senede.
Os değişikliği yapacağım. win 8.1 mi yoksa 7 mi önerirsiniz? win 8.1 i pek sevemedim açıkcası çok sorun çıkartıyordu diğer makinada..

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı