Merhaba arkadaşlar. Konuma gelecek olursak ben yaklaşık 7 8 ay önce bir siteden kasa topladım ayrıca monitör de aldım. Sistemim genel olarak şöyle:
Anakart: Asus Z170-p
Işlemci : i5 6402p
Ekran kartı : Sapphire Rx 480 4 GB
Power Supply : G650m Cooler Master
İşlemci fanı : Zalman CNPS10x
RAM : 16gb Hyperx DDR4
Depolama : 240 GB SSD ve ek olarak 1 Tb harddisk
Monitör : Benq 144hz XL2411
Ve ben bu sistemle adam akıllı doğru bir şey yapamadım aldığımdan beri. Bilgisayardan az çok anlarım o yüzden de yazılımsal olarak her şeyim günceldir. (BIOS ekran kartı güncellemeleri falan filan.) Oynadığım oyunlar falan hep orijinaldir. Öncelikle bilgisayarı ilk aldığım zamanlar ekran kartım Asus 2 GB R9 380X idi. Aşırı kötü oyun deneyimleri yaşıyordum resmen CS GO'da 100 FPS'i geçemiyordum bile WOW oynuyordum onda da aynı şekilde. Her şey rezaletti FPS 30'u geçmiyordu bir de en düşük ayarlardaydı. Servise verdim ve ekran kartınız sıkıntılı dendi ve şu anki ekran kartı ile değiştirildi (Sapphire Rx 480 4 GB) Ve aynı şekilde sorunlarım devam etti ama eskisi kadar sorunlu değil. Oyunlardaki genel olarak FPS'lerim (hepsi son ayarlarda):
Overwatch : 40 60 FPS arası drop yaşıyorum
GTA 5: oyun oynanmayacak derecede 30 15 FPS
CS GO: 200 80 FPS arası drop yaşıyorum sadece Dust 2'de çok sorun olmuyor
Ayrıca onlarca benchmark testleri yaptım ve de sonuçların hiçbiri kötü gelmedi anlamadığım şekilde. Hepsi yerinde düzgün çıktı. Benim şüphelendiğim işlemcimde sıkıntı olduğu ama dediğim gibi hiçbir şekilde sorun gözükmüyor. Aida64 olsun derecesinde olsun (30 derece civarı) ekran kartı da aynı şekilde hiçbir sorun gözükmüyor. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.