RX 480 SLI vs GTX 1080

Dewillent

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar, önceden belirtmeliyim ki yarin ve ya 2-3 gün sonra bir bilgisayar dizayn etmesem de. Yaklaşık 1 ay içinde kendime Yüksek performans odaklı bir oyun bilgisayarı yapacağım ve açıkcası 1080p Monitör düşünüyorum. Ancak 5-6 ay sonra 2k Monitör'e geçmek gibi bir planımda var. Ve geçerken 1080p monitör'ü takaslayıp ve ya satacağım. Şimdi 1080p ise ne gerek var GTX 1080 a diyebilirsiniz ama bunun söylenmemesi için belirtiyorum ki. Geleceğe dönük performans odaklı kart istiyorum. Biliyoruz ki 2000 TL verdikten sonra o 2 kartı satıp sonra 2.800 TL fiyata Gtx 1080 almak hem zarar hem saçma bir hareket olacaktır. Sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum Net'te Sli RX 480 Performansı bulamadım Gtx 1080 ile karşılaştırması yok ama nedir; Az, çok bilen arkadaşlar yorum atarsa sevinir ve bilgi sahibi olurum.

Arada performans ne kadar oynar, fps kırılmaları olur mu bilgilendirirseniz şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim.

Son düzenleme:
SLI ve Crossfire her işlemci ve anakartla yapılmaz, yapılamaz. Tek bir kart her zaman daha iyidir.

Aslında crossfire daha fazla performans alırsınız. Daha sonra SLI GTX1080 yapmam diyorsanız bence RX480 daha iyi ve daha performanslı bir seçim olacaktır. Genellikle SLI ve Crossfire'ları önermemelerinin nedeni bazı oyunlarda SLI veya Crossfire desteğinin olmamasıydı. Günümüz oyunlarına baktığımızda hemen hemen her oyunda SLI ve Crossfire desteği mevcut. Seçim size kalmış.

Bu konuda bir şeyler söylemek için RX 480 CFX testlerinin çıkmasını beklemekte fayda var. Eğer ilerde GTX 1080 SLI yapabilirim diyorsanız tek GTX 1080 alın.

Sağ üstteki Ashes Of The Singularity logosunu görmediniz sanırım ?
Bunun bir benchmark testi olması için illa ''GTA V'' olması mı lazım? Ayrıca RX480'nin yavaş yavaş benchmark testleri geliyor. Bakalım AMD gerçekten de RX480 crossfire ile GTX1080'i geçebilecek mi?

RX480 CFX, tartışılmaz bir şekilde GTX 1080`den daha fazla performans verecektir. Ama tek kart daha sağlıklıdır. Bazı oyunlar CFX, SLI desteklemiyor (%5`lik bir kategori desteklemiyor hemen, hemen). O yüzden şimdilik GTX 1080 almanız daha iyi olacaktır.

Her işlemci, anakart Crossfire-SLI ile yapılmaz! Extreme seviye işlemciler bunun için var. Bildiğim kadarıyla 6700k bile kullansanız 2. karttan tam performans alamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…