Rx 480 ve i5-6600 sistem güç tüketimi

HEXA MARKASI BANA PEK KALİTELİ GELMEDİ SİZCE NASIL ?

• İyi bir marka idare eder

Oy: 3 42,9%
  • ÇÖP

Oy: 4 57,1%

• Oy verenlerin toplamı
    7

golmest

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben yeni bir sistem dizdim. Sistemin parçaları şu şekilde:

Anakart: MSI Z170A KRAIT GAMING 3X Intel
İşlemci: Intel İ5 6600
Ekran kartı: Rx 480 ASUS ROG STRİX
Ram: Kingston hyperX Furry 8gb
Hard Disk: Westel Digital 1 Tb
GEÇİCİ GÜÇ KAYNAĞI: HEXA 500 Watt (fsp) firmasının ürünüymüş

Sistem bu arkadaşlar sizce bu sisteme kaç watt lazım olur ayrıcana bu sistemle AAA kalite oyunları rahatlıkla oynıyabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
FSP kaliteli bir markadır, PSU konusunda kendini kanıtlamış firmalardandır. +12V kanalından 336 Watt güç veriyor, bu güç sistemin için yeterli. O işlemciye de o Anakartı almana gerek yok. B150 ve H170 modellerinden birini alabilirsin. Diğer bileşenler güzel.

Hocam yanlış hesaplamış da olabilirim, hesabıma göre Min 500W kurtarıyor hocam. PCI Ex. 1.0 Slotlarını fazla yazmışım kusura bakmayın, 500W yetecektir büyük ihtimalle.

Site; MSI Türkiye

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    51,3 KB · Görüntüleme: 96
Bu sistemin 505 Watt güç tüketmesi mümkün değil. Ekran kartı 150 Watt tüketiyor, işlemci ise 65 Watt. Taş patlasa bu sistem 300 Watt ancak tüketir.

PSU'yu da yükseltmesi daha iyi olur. PSU bu sistem için yeterli ancak güç tüketimi PSU'nun verdiği güce yakın olduğu için PSU daha yüksek performansta çalışacak güç vermek için sisteme ve sesli çalışmasına neden olur ve PSU'yu zorlar. PSU'ya zarar gelmez yalnız.

Anakartın sitesinden baktığım bilgilere göre baktım fakat PCI slot sayısını yanlış yazmışım kusura bakmayın.
Kaynak; Z170A KRAIT GAMING 3X | MSI Global | Motherboard - The world leader in motherboard design
Şimdi benim anlamadığım bir olay var, ekran kartı slot sayısı 4 adet 3 tanesi 16x, 1 tanesi x1 destekli oluyor. Tüm slotları anladığım kadarıyla doğru yazdığıma göre sitenin verdiği değer 463Watt oluyor. Yani yine fazla, acaba yanlış mı hesaplıyorum?

Son düzenleme:
kardeş ramlerini 16 gb yapabilirsen daha iyi olur ama sistem böyle çok iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…