RX 480 vs GTX 970

Emir AKSOY

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sorum RX 480 üzerine olacak. Nvidia'nın Pascal mimarisini bekleyeyim derken bizi aşmasından dolayı fiyat olarak AMD Polaris kartlarına kaldım. RX 480'in fiyatı çok uygun ve yeni mimari olmasından dolayı MSI RX 480 düşünüyorum şu anda. Fakat yavaş yavaş Youtube'a gelen testlerde bazı yerlerde GTX 970'den bile aşağı kalıyor. Şimdi sorularım ise şunlar:

1. Özel tasarım MSI gibi modellerde ısı olarak kesinlikle bir iyileştirme olduğu gibi FPS açısından da artış olur mu? (Technopat'ın incelemesinde her şey açıkken 1080p'de 45 fps den 50 fps'ye geçme falan olur mu)
  2. Herkes GTX 970'e bile yetişemiyor AMD yine kötü bir iş çıkarttı gibi şeyler diyor. Ben yine RX 480 düşünüyorum ama sizce de doğru düşünüyor muyum?
Cevaplarsanız ve kart hakkındaki genel düşüncelerinizi söylerseniz mutlu olurum. Bu kartı almakla pişman olur muyum? Teşekkürler.

Bence bu soruları sormanın anlamı yok Rx 480 alın kafanız rahat olsun, ayrıca bu vakitten sonra çıkacak oyunlar Dx12 destekli olacağı için geleceğe yatırım olarak Rx 480.

Alırsın ekran kartını yanında i5 6500 1080p de güzel güzel oynarsın oyununu. 60 fps yi'de çoğu oyunlarda alırsın rahatlıkla en kötü 40 50 olur bu durumlardada çok rahatsızlık verirse hafif düşürürsün ayarları onun dışında 1080 Ultra ayarlarda 60 fps de oynatırsın diye düşünüyorum Ben fanlı versiyonlarının çıkmasını bekliyorum. 2700 civarı bir sistem toplıyacağım hayırlısı bakalım .)

Takipteyim fakat,

Ama kardeşim GTX970'de de DX12 var.
RX 480'deki dx12 daha optimize bir şekilde geliyor.

Takipteyim fakat,

Ama kardeşim GTX970'de de DX12 var.
Rx 480 taze bir çekirdek ile geliyor yeni mimari ile birlikte geliyor, tamam Gtx 970 belki bazı yerlerde geçiyor olabilir fakat Dx 12'de eline su dökemiyor malesef karşılaştırma videolarını izleyebilirsiniz Ali ve Recep Rx 480'i incelediler ve Gtx 970'in tahtını alabileceğini söylüyorlar.
Ayrıca yepyeni tazecik kart varken neden gidip 2 senelik kart alsınki. :D

Rx 480 taze bir çekirdek ile geliyor yeni mimari ile birlikte geliyor, tamam Gtx 970 belki bazı yerlerde geçiyor olabilir fakat Dx 12'de eline su dökemiyor malesef karşılaştırma videolarını izleyebilirsiniz Ali ve Recep Rx 480'i incelediler ve Gtx 970'in tahtını alabileceğini söylüyorlar.
Ayrıca yepyeni tazecik kart varken neden gidip 2 senelik kart alsınki. :D
Para para ve para :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı