RX 550 düşük FPS sorunu

thisiskaan

Kilopat
Yer
Dünya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Core 2 Quad Q8300 ve Sapphire Pulse RX550 4 GB O.C. Ekran kartlı bir yedek sistemim var. Ekran kartını dün taktım önceden Zotac 9600GT vardı. Rahmetli olduğu için yeni ekran kartı almam gerekiyordu R7 240 yetmeyeceği için ondan sonraki en iyi seçenek olan RX550'yi seçtim. Fakat bir terslik var, muhtemelen darboğaz olduğundan dolayı ama bu kadar da abartı olmamalı bence. Bazı oyunlarda önceki ekran kartıyla aldığımdan daha az FPS alıyorum ve GTA 5'te harita geç yükleniyor, önceden bu sorun yoktu mesela GTA 5'te yüksek ihtimalle bunlar darboğaz'dan kaynaklanıyor fakat bu kadar abartı olmamalı diye düşünüyorum. PSU gayet yeterli bence Xigmatek X-Calibre 400W 80+. Sizce sorun neden kaynaklanıyor? Zula'da 50 FPS'in altını bile gördüğüm oldu RX550 ile hiç olmayacak şeyler bunlar. 9600GT'de bile zar zor görüyordum. Bu arada hiç reset atma problemi falan da olmadı oradan anladım PSU'nun yettiğini FurMark ile test bile yaptım. Yani PSU'yu eledim böylelikle geriye yalnızca darboğaz kalıyor ama bu kadar olmamalı diye düşünüyorum ya bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar bu arada GPU-Z ve Core temp bilgileri ekte.
Ha bu arada anakart: ASUS P5KPL.

Dosya Ekleri

• fgyj.png
    35,2 KB · Görüntüleme: 159
  • yjggyj.png
    24,3 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende 8 GB DDR3 RAM vardı. BF 4 yeni çıktığı zaman bir arkadaşımla denedik. Ayarları açtım. Gariban hiç kasmadı. Sizde galiba bu kadar RAM yok.
P5KPL 4gb'a kadar destekliyor hocam ne yazık ki birde ddr2 sistem. Sizde combo anakart vardı sanırım

Evet hocam. Daha önce bahsettiğim MSI G41 P33 Combo.

Evet hocam. Daha önce bahsettiğim MSI G41 P33 Combo.
Şimdi farklı yollar araştırıyorum ama bulamıyorum... Fakat şöyle ki bazı oyunlarda bayağı performans artışı oldu mesela ets2'de yüksek ayarlarda yağ gibi akmaya başladı fakat bazı oyunlarda ise performans düşüşü var. İlginç...

Doğru hocam. Oyunlarda zaten ilk çıktığı günkü gibi değil. Daha da ağırlaştı. Sürekli güncelleniyor. 4 GB RAM yetersiz kalıyor.

Hocam karar sizin. Combo anakarta 2x4 GB DDR3 1333 MHz RAM takviyesi de gerekiyor.

Darboğaz oranı yüksek olursa 30fps ancak alınır, fakat öyle değil işte. İşlemcide yaklaşık %15'lik bir darboğaz oluşuyor yani ekran kartının %85'ini kullanabiliyorum ve %85 ini kullanarak 30 fps alamam rx550 ile. Ram yetersiz geliyor bir diğer sebep bu.

Anlık fps düşüşü ramle alakalı olabilir. Sürekli düşük fps vermesi 4 gb için zor. Geçenlerde 4 gb ram ile oyunları denedim. Fps anlık olarak düşüyordu ama genel performans çok etkilenmiyor. Sadece arada donma daha fazla oluyordu. 4 GB ram dediğin oyunlara yetmese bile oynatır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…