RX 550 düşük oyun performansı sorunu

Reozd

Hectopat
Daha fazla  
  • -LG FLATRON W1952S-PF
  • -AMD A6 6400K 3.9GHz (OC 4.2) (BIOS auto OC yapınca bazen sistem açılmıyor)
  • -MSI A68HM-E33 V2 2133Mhz
  • -GSKILL 2x4GB Ripjaws DDR3 1600 MHz CL9 1.5V
  • -WD 3.5" 1TB Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64MB HDD
  • -FSP 500W 80+ PSU
  • -MSI RX 550 AERO ITX 2G OC

Sorunum yeni topladığım sistemle oyunlarda düşük FPS ve takılma yaşamam. @Recep Baltaş RX 550 incelemenizde CS:GO oyununda yüksek ayarlarda iyi performans ve FPS aldığınızı gördüm. Ben de giriş seviyesi olarak bu kartı tercih ettim ancak yüksek ayarlar değil en düşük ayarlar ve en düşük çözünürlükte bile beklenen performansı alamıyorum, oyunları akıcı bir şekilde oynayamıyorum.

Kartı monitörüme takmak için HDMI to VGA aktif dönüştürücü aldım, sadece 1024x768 çözünürlüğü kullanabiliyorum, diğer çözünürlükleri seçtiğimde ''out of range'' hatası alıyorum ama oyunu 1024x768 oynadığım için bu sorunun üzerinde durmadım. Bütün sürücülerim güncel. BIOS güncel.

Düşük ayarlar:

Yüksek ayarlar:

Oyun içi son 5 dakika donanım izlemesi:

İncelemelerde alınan performansların çeyreğini bile alamıyorum, bir türlü problemi çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS:GO'da çoklu çekirdek kullanımı kapalı sanırım, onu açın.
İşlemciniz yetersiz, testteki işlemci ile arasında dağlar kadar fark var. FPS farkı olması doğal.

CS:GO'da çoklu çekirdek kullanımı kapalı sanırım, onu açın.
İşlemciniz yetersiz, testteki işlemci ile arasında dağlar kadar fark var. FPS farkı olması doğal.
İşlemci değiştirdiğimde sorun çözülür mü diyorsunuz?
Monitörü de değiştirmem gerekli midir?

İşlemci değiştirilmeli fakat bu platformda yükseltme yapmanızı önermiyorum. İşlemciyi, anakartı ve RAM'i satıp güncel bir platforma geçiş yapmanızı öneririm.
Monitör de 1080p olmalı.

İşlemci değiştirilmeli fakat bu platformda yükseltme yapmanızı önermiyorum. İşlemciyi, anakartı ve RAM'i satıp güncel bir platforma geçiş yapmanızı öneririm.
Monitör de 1080p olmalı.
Sadece CS GO tarzı oyunlar oynamak için bu sistemi almıştım henüz 1 ay oldu. Yetersiz gelmesine şaşırdım size katılıyorum. Biraz daha fazla verip Intel almadığım için pişman oldum.

İşlemciniz eski. Darboğaz sınırı diyebilirim. X4 950 güzel sistem toplanırdı.

İşlemciniz eski. Darboğaz sınırı diyebilirim. X4 950 güzel sistem toplanırdı.
Bu anakart ile kullanabileceğim en üst CPU AMD Athlon X4 860K diye biliyorum. Sizce bu CPU'ya geçiş yapsam performansta artış olur mu?

Neden aldınız? Sıkıntı olmaz kullanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…